Album dana

Ovog ponedeljka izbor je „pao“ na Momčila i njegovu ekipu koja sebe zove Bajaga i Instruktori. Ranije smo govorili da se muzika sa ovih prostora može podeliti na YU-rok i na jugoslovenski rok između kojih kategorija, na prvi pogled, ne postoji nikakva bitna razlika. E tu smo vas čekali, ima ima i te kako ima razlike.

Foto: Grgur Žučko

YU-rok je popularna muzika sumnjivog kvaliteta, koja je nastavila da živi na kućnim žurkama devedesetih godina, a onda su ih muzički urednici radijskih emisija (posećivajući takve manifestacije) rado prigrlili i podarili im titulu underground mainstream-a. Ne želeći da reklamiramo ove prve, izdvojićemo za ovu priliku predstavnike jugoslovenskog roka – to su: VIS Idoli, Šarlo Akrobata, Novembar, Pekinška patka, Buldožer, KUD Idijoti…. Kapirate šta hoćemo da kažemo?!

Večeras slušamo Pozitivnu geografiju, premijerni album Momčila koji sveže izguran iz Riblje čorbe komponuje jedan od najboljih albuma u njegovoj muzičkoj karijeri, ma šta u karijeri jedan od najboljih jugoslovenskih ostvarenja.

Share