Album dana

A sad nešto sasvim drugačije…za ovu epohu. Šta biste rekli ako bismo vam sad spomenuli da je album cover za današnje ostvarenje završio kao zvanična poštanska markica u Kraljevskoj pošti Velike Britanije? Da li bi vas to navelo da odvojite malo vremena za današnji muzički predlog? Ako vam ni to nije dovoljno, reći ćemo vam da je ovaj bend osnovao nekadašnji bubnjar sastava The Jesus and Mary Chain, Bobi Gilespi…za sve one koji ga nisu prepoznali, radi se o fe-no-me-na-lnom škotskom bendu Primal Scream i njihovim čudom od albuma Screamadelica.

Album izlazi 1992. godine i predstavlja savršeni miks na prvi pogled ne spojivih pravaca. Imamo na jednom mestu, (čak i jednoj pesmi) alternativni rok, psihodeliju, popularni madčester čak i dens žanr što im je tih devedesetih omogućilo da postanu jedan od najprodavanijih sastava na Ostrvu.

Honorable mention: na albumu ćete imati priliku da čujete numeru Slip Inside This House (vrhunska stvar) koja je zapravo autorsko delo momaka iz sastava The 13th Floor Elevators, tačnije nedavno preminulog Rokija Eriksona koji je kreator pomenutog mini remek dela.

Share