Album dana

To je glasan rokenrol, nije buka!

Odlučili smo se za jednu stvar, da od sada na repertoaru budu albumi koji sadrže energične pesme koje vas mogu naterati da mlatite glavom. Shvatili smo se da bi za tako nešto najbolje bilo da krenemo od australijskog benda AC/DC, samo se nismo mogli odlučiti koji bi to album mogli da predstavimo.

Posle većanja na senatu muzičke sekcije Plezira, odluka je donesena da danas imamo dva prva mesta. Prvo prvo mesto pripalo je odličnom ostvarenju T.N.T. (1975.), a drugo prvo mesto odlazi fenomenalnom albumu Back in Black (1980).

T.N.T. smo morali da stavimo, jer je tehnički doteran do savršenstva, a drugi Back in Black preporučujemo jer predstavlja komercijalno najuspešniji uradak ovog sastava. Dva albuma i dva različita frontmena. Na jednom je bio Bon Scott, a na drugom njegova dostojanstvena zamena Brian Johnson.

Back in Black je album snimljen u čast Bon Skota koji je tragično nastradao 1980. godine u trenutku kada su, sada pok. Malkom i Angus Jang, već počeli da pripremaju numere koje će se kasnije naći na pomenutom ostvarenju. Fanovi širom sveta su strahovali zbog činjenice da sastav mora promeniti frontmena, što je, složićete se, riskantan posao jer su bendovi prestajali da postoje ili prestajali da budu uspešni čak i posle bezazlene promene basiste. Na svu sreću tim menadžment AC/DC je uspeo da pronađe strašnu zamenu koja odlično vrišti iz grla baš kao i njegov prethodnik.

Share