Album dana

Danas ćete čuti najnepoznatiji poznati album u istoriji muzike, od najpoznatijeg benda za koji nikad nište čuli. Čućete album koji je toliko „strašan“ da smo se pitali da li da ga uopšte predstavimo našem auditorijumu. Kada je izašao 1977. godine, dakle u prvom talasu britanskog panka, niko ga nije ni primećivao među pločama Kleša, Pistolsa, Džema (The Jam), Bazkoksa… koje su bile istaknutije, isto kao i danas sa nekim đubretom koje možete kupiti na trafikama.

Engleski sastav Wire je, kao što smo već spomenuli, 1977. godine izdao Pink Flag, ostvarenje koje će izvršiti ogroman uticaj na mnoge pank bendove i pojendince (Henri Rolins iz Black Flag-a, Minor Thereat, Minutemen pa čak i R.E.M.). Njihove pesme (neke ne sve) traju po četrdesetak sekundi, neke jedva da prelaze minut, čime pretvaraju umetnički izraz u provokativno delovanje.

Svoj muzički potencijal izražavaju u nekoliko muzičkih disciplina, dok s druge strane negiraju koncept muzičke numere na kakav smo navikli. Ako ste spremni da poslušate jedno umetničko delo koje će vas naterati preispitate svoj muzički ukus, onda je Album dana pravo mesto za vas. Da li ste spremni za savršenstvo?

Share