Ako ste sačuvali kolekciju audio kaseta, evo izuma za vas

Ukoliko dobro pamtite vreme vokmena, audio kaseta i kasetplejera i s naklonošću se sećate devedesetih godina prošlog veka ili imate fenomenalnu kolekciju kaseta i želeli biste da nastavite da slušate omiljene izvođače  na ovom nosaču zvuka, to će biti moguće uz pomoć simpatičnog uređaja po imenu  Elbow

Ako-ste-sacuvali-kolekciju-

Elbow je izum litvanske audiovizuelne organizacije AudioMonk.

Uređaj je prvi put ugledao svetlost dana 2015. godine, da bi prošle, 2016. osvojio prvu nagradu na vodećem litvanskom dizajn takmičenju “Geras Dizainas 2016”.

Ako-ste-sacuvali-kolekciju

Kako tvorci navode, 21 vek i opsesija jeftinim, digitalnim načinima prenosa zvuka naneli su veliku nepravdu kasetama. Međutim s povratkom ploča i nostalgičnim pogledom na retro nosače zvuka, ljubitelji kaseta su poželeli da istinskim zaljubljenicima u ovaj format omoguće uživanje u muzici koju mogu da jednostavno ponesu sa sobom. Za njih audio kasete nisu samo nosač zvuka već i svojevrsna kulturna ikona.

Ako-ste-sacuvali-kolekciju2

Elbow je u principu veoma jednostavna naprava koja omogućava reprodukciju muzike korisniku bilo gde se on nalazio. Njegov dizajn i jednostavnost vam omogućavaju da kasete ponesete kao svojevrsan modni detalj i usput uživate u omiljenoj muzici.

Share