Knjiga na poklon: Monine oči – Toma Šleser

„Knjiga oko koje se ceo svet otima.“ Le Figaro

Desetogodišnja Mona je u opasnosti da oslepi. U strahu da možda nikada neće upoznati istinsku lepotu sveta, njen deda odlučuje da joj predstavi najlepša umetnička dela. Zajedno će krstariti pariskim muzejima Luvr, Orse i Bobur, zadivljeni i dirnuti, opčinjeni pred prizorom slika i skulptura. U susretu s remek-delima, od Botičelija, Vermera, Goje, Kurbea, preko Fride Kalo i Pikasa, pa do savremenih ostvarenja, Mona otkriva moć umetnosti da daruje, pobuđuje sumnju, melanholiju ili pobunu.

Veliko delo inicijacije u umetnost i u život, priča o neraskidivoj vezi između devojčice i njenog dede, roman Monine oči preveden je na više od trideset jezika čak i pre nego što je objavljen u Francuskoj, i tako je postao međunarodni izdavački fenomen.

„Evo romana koji je već postao savremeni klasik! Kako otkriti čudesa svetske umetnosti kroz hodočašća dede i njegove unuke, u 52 poglavlja, za 52 nedelje, u susretu s 52 umetnička dela. Očaravajuća knjiga za ljubitelje umetnosti i književnosti!“ Le Divan

„Književni fenomen koji će vas naterati da pohrlite u muzeje.“ Télérama

O autoru:

Toma Šleser je direktor Fondacije Hartung-Bergman, u okviru koje se bavi promocijom njenog legata. Profesor je i u Politehničkoj školi, istoričar umetnosti, autor brojnih referentnih dela, stručnjak je za umetnost XIX veka, naročito za Gistava Kurbea. 

Knjiga na poklon:

Knjigu Monine oči možete osvojiti u darivanju koje će trajati narednih 10 dana. Da biste se prijavili za učešće potrebno je da ostavite komentar ispod objave. Dobitnika knjige ćemo izabrati nasumično uz pomoć sajta Random.org. Srećno svima.

Share