6 plesnih filmova uz koje ćete sigurno zaigrati

Napraviti listu sa dobrim plesnim filmovima koje većina vas nikada nije pogledala apsolutno je nemoguća misija. Međutim dobra strana ovog žanra je ta da dobar plesni film možemo gledati neograničen broj puta i svakim novim gledanjem postaje nam draži. Naša ideja je bila da vas podsetimo na najbolje od najboljih uz koje će se veče sa kokicama i čašom vina pretvoriti u mini žur. Primetićete da smo bili nostalgični pa je najveći broj ostvarenja iz osamdesetih kada je ovaj žanr beležio ogromne uspehe, a tu su i dva malo svežija naslova za ljubitelje hiphopa i klasičnog baleta. Zaplešimo u ritmu!

6-plesnih-filmova-uz-koje-cete-sigurno-zaigrati

Dirty Dancing

Postoji li neko ko nije plakao uz završni ples Bejbi i Džonija?

Flashdance

kultna pesma What a Feeling uz koju ne možemo da ne zaigramo čim je čujemo dolazi iz ovog filmskog klasika, a prelepa Aleks u svom plesnom trikou sa grejačima na nogama i širokim džemperom izgleda potpuno neodoljivo!

Footloose

priča o rađanju rok muzike uz sjajno đuskanje Kevina Bejkona. Može li bolje?

Girls Just Want to Have Fun

Film u kome smo zavoleli Saru Džesiku Parker (davno pre Seks i Grada), Šeron Doroti i Helen Hant. Ako ste ga kojim slučajem propustili, znate šta vam je činiti!

High Strung

hip hop violinista i plesačica klasičnog baleta udružuju svoje talente i magija nastaje. Jedan od retko dobrih novijih filmova ovog žanra.

Save the Last Dance

producenti su ponovo napravili neobičan spoj muzike ulice i prefinjenog, klasičnog baleta uz modernizovanu Romeo-Julija zavrzlamu i dobili smo film koji se uspešno izdvojio u moru sličnih koji nisu ostavili apsolutno nikakav utisak.

Share