Zenit – istorija jednog zanosa

U petak 27. maja u 20h, u galeriji O3ONE u sklopu izložbe „Traži se čovek“ biće prikazan snimak predstave „Zenit – istorija jednog zanosa“, koju je pripremio i premijerno izveo tim DAH teatra 1994. godine. Po završetku prikazivanja, prisutni će imati priliku da porazgovaraju sa Majom Mitić, glumicom i direktorkom produkcije u DAH teatru.

-Zenit  istorija jednog zanosa

„Zenit – istorija jednog zanosa“ je priča o sudbini Ljubomira Micića i umetnika avangarde sa početka ovog veka, koji su većinom svoje živote i svoj rad završili u tragičnim okolnostima.

Anđeli ili duhovi mrtvih posećuju starog Micića i uvlače ga u ples koji predstavlja njegov život. Kroz život Ljubomira Micića, predstava se bavi sudbinom avangardnih ideja u bivšoj Jugoslaviji i Evropi.
Uloge u ovoj predstavi su vrlo kompleksne i uključuju razne tehnike igre, muzike, mimike, akrobatike i jezika. Kao i u kineskoj operi, gde mladi glumac stavlja bradu u punoj vizuri publike i postaje starac, ili uzima kišobran i postaje gejša, ovde glumica postaje Mark Sagal oblačeći plave čarape, dok sledećeg trenutka – plešući bosa – ona postaje igračica Maga Magazinović.

Drugi „anđeli“ koji dolaze iz ovih „mračnih vremena“, suprotstavljajući se vladajućim tokovima su: Majakovski, Ve Poljanski, Moni de Buli, Marineti. Na kraju, anđeli-duhovi odlaze da bi ušli u nečiju drugu životnu priču, ostavljajući iza sebe devojčicu s loptom i ostarelog Micića koji je rekao NE svim vremenima.

Izložbu „Traži se čovek“ možete pogledati u galeriji O3ONE do srede 8. juna.

Share