Žene i tehnologija

Tehnologija je grana industrije koja najbrže napreduje, novi modeli pametnih telefona i visokotehnoloških uređaja se ređaju iz meseca u mesec, a u skorije vreme na tržištu imamo prilike da vidimo veliki broj pažljivo stilizovanih uređaja. Kao večiti zaljubljenici u trendove i dobar stil žene su voljne da isprate i tehnološke trendove pa se sve više interesuju za inovacije, ali i radna mesta, iz ove oblasti.  Došlo je vreme da kažemo da žene vole tehnologiju! Industrija trlja ruke jer je jedno veliko tržište osvojeno.

zene-i-tehnologija-7

Računari čine sastavni deo radnih mesta bez obzira da li radite na šalteru, u bolnici ili kao programer, i zato je stavka “rad na računaru” neizostavna u svakoj biografiji. Žene iz svih oblasti teže usavršavanju radi napretka u karijeri, a veliki broj njih svoju karijeru gradi upravo radeći na aplikacijama, novim softverima i gadžetima. Jasno vam je da oblast koja je do skoro bila rezervisana isključivo za muškarce otvara vrata i damama pasioniranim za tehnologiju.

Kompanije traže osobe koje će kreirati proizvode koji zadovoljavaju potrebe savremenih žena, koje pre svega podrazumevaju stresan posao i rad oko porodice, a ko je bolji za to nego upravo savremena žena. Osim toga, vlasnice malih preduzeća sve više pribegavaju online zaradi, pa svoje proizvode prodaju preko interneta. Domaćice su razvile internet marketing i veoma brzo i vešto ovladale socijalnim mrežama kao glavnim vezama sa potrošačima. Kako bi što bolje reprezentovale proizvod počele su da istražuju na temu dizajna i usavršavaju fotografske sposobnosti. Bri Emery sa sajta DESIGN LOVE FEST zajedno sa  Angelom Kohler na radionici iheartblogshop, podučava dame zainteresovanje za blogovanje i socijalne mreže kako da što bolje unaprede svoj posao i ovladaju osnovnim tehnikama vezanim za rad na internetu ili blogu. U okviru radionice su i  časovi Photoshop-a, a organizuju i zasebne radionice poput kursa fotografije ili pakovanja i ukrašavanja pokolna i ambalaža.

Prema istraživanjima studija za zapošljavanje ranije je bilo teško zainteresovati ženski pol za bilo kakvu vrstu rada na tehnološkim uređajima, a danas se taj broj značajno uvećao. Istraživanja Kauffmana pokazuju da žene koje vode hi-tech kompanije uspevaju da za 35% povrate uložen novac i da zarađuju pozamašnu sumu na godišnjem nivou. Mnogi navode i da se žene same ne usuđuju  da oprobaju svoje veštine kada je reč o tehnologiji bilo koje vrste. Međutim, u poslednje vreme sve je više organizacija koje  ohrabruju žene  da studiraju i da se zapošljavaju u hi-tech oblastima i IT sekoru čiji su programi očito urodili plodom jer je sve više žena “zagrejano”  za rad u ovim oblastima.

zene-i-tehnologija-5

Kako žene važe za verne pratioce mode i trendova ključ njihovog sve većeg intesresovanja za tehnologiju  mogao bi da leži upravo tu. Željne da isprate sve moderno i savremeno rade su da se uključe u kampanje povodom kreiranja i lansiranja novih modela pametnih telefona i drugih uređaja koji su, hteli mi to ili ne, postali naša svakodnevica. U skladu sa tom činjenicom žene se trude da svoj životni stil prilagode tehnoločkim inovacijama, isprate neki viralni trend ili poseduju najnoviji moderni gadžet. I dok se većina muškaraca uglavnom fokusira na funkcionalnu stranu nekog tehnološkog proizvoda, žene pažnju posvećuju dizajnu i stilskom aspektu, pa nije čudo što sve više proizvođača plasira proizvode namenjene baš ženama. Baš iz tog razloga potrebne su im dame koje će taj proizvod uobličiti i prilagoditi ženskim potrebama.

Žene više ne kriju svoju pasioniranost povodom nove aplikacije ili modernog gadžeta kakav je hi-tech sat sa WiFi-om. Tehnologija je postala sastavni deo života i kada je reč o planiranju obroka ili treniranju. Danas ako nemate vremena da idete u teretanu možete koristiti neku od brojnih Fitness aplikacija koje će vam programom vežbi pomoći da budete fit i kod kuće. Osim toga, novi fenomenalni Note tableti su praktičniji od olovke i rokovnika pa sada na poslovnom sastanku možete hvatati beleške sa stilom. Pridružite se i vi zajednici žena koje vole tehnlologiju na sajtu Women Love Tech, koje je vide kao nešto zabavno, a ne teško i strano. Ugledajte se na dame koje se nalaze se pri samom vrhu u Facebook-u, Yahoo-u, HTC-u ili HP-u  i naučite kako da tehnologiju uključite u svakodnevni život i iskoristite na što bolji način!

zene-i-tehnologija-9

                                           Tehnološke inovacije za dame

Dame koje poseduju Samsung Galaxy S5 obradovaće vest da je Samsung u saradnji sa jednim od najpoznatijih proizvođača kristala Swarovski kreirao kolekciju maski i aksesoara za najnoviji model iz Galaxy porodice. Priveci  različith boja i oblika kao i maske sačinjene od velikog broja sitnih Swarovski kristala su sada dostupni i spremni da svaku odevnu kombinaciju, pa čak i onu poslovnu, učine stilski bogatijom.

zene-i-tehnologija-6 zene-i-tehnologija-2

Ma koliko bili korisni USB-ovi se često gube, pogotovu u prenatrpanim ženskim torbama. Ako vam je dosadilo da među ruževima, maramicama, papirima i ostalim sitnicama tražite svoju USB memoriju onda je ponesite na ruci. Ne u ruci, već na njoj! Ming Wu je dizajnirao prsten koji je ustvari USB. Minimalistički prsten četvrtastog oblika je dostupan u zlatnoj, srebrnoj i bakarnoj boji a u sebi krije minijaturni USB. Osim što dobijate šik aksesoar, svi podaci i fotografije koje čuvate će vam biti na oku i tako nećete rizikovati da ih zagubite.

zene-i-tehnologija-8

Ako ste od onih osoba kojima baterija iscuri za tili čas, onda će vas sigurno zainteresovati torbe koje služe za punjenje baterija gadžeta. Da, dobro ste pročitali, Mighty purse iliti moćna torba, kako je originalni naziv ove torbe, je sačinjena od prave kože i dolazi u nekoliko različitih boja. Unutar nje se nalazi LED baterija i  kabl za koji možete priključiti i napuniti telefon. Naravno, torbice se moraju puniti, pogodne su za tablete, Android i IOs telefone.

zene-i-tehnologija-4 zene-i-tehnologija-3

Vredne domaćice i zaljubljenice u tehnologiju obradovaće inovacija sa IFA sajma u Berlinu. Reč je o frižiderima nove generacije koje je predstavio LG, koji imaju internet konekciju i vlasniku na telefon salju sliku svoje unutrašnjosti. Uz ovaj moderan komad bele tehnike ćete  u toku kupovine imati uvid sa koliko hrane raspolažete i šta to  eventualno treba da nabavite. Aplikacija koja vas obaveštava o stanju u frižideru vam omogućava da proverite i datume isteka roka i isplanirate šta ćete kuvati, zasnovano na namirnicama koje imate. U okviru aplikacije se nalaze i recepti kao i plan obroka po uzrastu i težini.

Ako već niste, predlažemo vam da pridružite ljubiteljkama tehnologije i iskoristite prednosti koje nam moderna tehnologija donosi.

Share