ZAVRŠAVA SE VI BALKAN ART FASHION EVENT

Šesti BAFE – „Balkan Art Fashion Event”, manifestacija namenjena promociji mladih modnih dizajnera i kreativaca, završava se u subotu, 20. juna izložbom fotografija pod nazivom „Dva“, Bogdana Zdjelara i Nemanje Vorkapića. Izložba će biti otvorena u 20 časova u prostoru Ben Akiba White Lounge & Art Gallery (Braće Krsmanović 6, Beograd).

ZAVRSAVA-SE-VI-BALKAN-ART-FASHION-EVENT4Bogdan Zdjelar i Nemanja Vorkapić, bubnjar i cvećar u ulozi fotografa, ogoliće svoj pogled na telo prvi put u okviru VI „Balkan Art Fashion Event“-a.

Bogdanov pogled na telo je erotski, provokativan, požudan. Telo je prikazano iz ugla animalnih emocija, koje pobuđuje, bile one duboke ili potpuno jeftine.

Nemanja gleda svet iz anatomije i pokreta. Telo kao aseksualni objekat u pokretu ili prosto tupo i tromo, u stanju je da izazove potpuno drugačiji spektar emocija. Emocija koje nemaju nikave veze sa samim telom. Kontrastne emocije koje izavaju prasak doboša i miris buketa sveže ubranog poljskog cveća.

BAFE je u okviru devet revija u prostoru beogradskog kluba „Drugstore“ predstavio stručnoj i široj javnosti kreacije 30 mladih modnih dizajnera, odabranih na regionalnom konkursu, na koji je pristiglo više od stotinu radova.

Revije su bile formulisane u tri tematske celine, formirane prema senzibilitetu autora, a na njima su svoje radove predstavili:  Jean Angie Kaser (BiH), Bojana Čolić (SR), She and She – Marina Anđelković i Ana Barajević (SR), Hedra Design (SR), Evgenija Zafirovska (SLO), Mirjana Klepić (HR), Jelena Janković (SR), Stefan Ristić (SR), Angela Bogeska (HR), Mona Lacko (HR), Grayscale (SR), Maja Knez (SR), Dino Džinović (IT), Me and Machine (HR), 10 of 11 (SR), Kolektiv Proba, Ivan Stepanović (SR), Katarina Božičković (SR), Đorđe Baščarević (SR), Aleksandra Jovanovska (MK), Gabrijela Krešić (HR), Sara Milevska i Prokopie Kjaev (MK), Isidora Prokić (SR), Nemanja Devetak (SR) od 20 časova, Marija Ignjatović (SR), Milica Bačetić (SR), Marina Mićanović (SR), Andrea Jovanovska (SR), Milica Tričković (SR) i Villena Viscaria (SR).

ZAVRSAVA-SE-VI-BALKAN-ART-FASHION-EVENT3

Prateći program su činili izložba “Restore your mind” – eco art projekat, studenata Univerziteta Metropolitan, kao i projekat “Style with my touch”, u okviru koga su posetioci BAFE-a dobili priliku da ih stilizuje Srđan Šveljo, jedan od našij najistaknutijih stilista i modni urednik magazina “JOY”.

Zvaničnu mejkap podršku pruža edukativni centar “Caste Of Skill”, dobitnici nagrade za najbolji mejkap magazina “Lepota i Zdravlje” na ovogodišnoj Beogradskoj nedelji mode.

ZAVRSAVA-SE-VI-BALKAN-ART-FASHION-EVENT

“Balkan Art Fashion Event“ je modna manifestacija nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Share