Zavirite u eklektičan art deco prostor redizajniranog Cross Caffe restorana

Eklektični svet dizajna Ana CvejićIdea Boutique predstavlja novi projekat u dizajnu enterijera – magični plavi podrum upotpunjen sa četiri unikatna grafička kolaža – Ego Wallpaper tapeta. Zadatak je bio redizajn postojećeg suterena Cross Caffe restorana u Beogradu i stvaranje neočekivanog prostora koji će isprovocirati goste da siđu dole. Uske stepenice i skučen prostor nisu nudili puno slobode u intervenciji, međutim, dizajner se odlučio za jarke boje i neobičnu grafiku koja će privući pažnju.

Projekt je rezultirao živopisnim prostorom u Majorelle plavom, razigranim fuksija stepenicama, crno belim pločicama i detaljima trave koji unose svežinu u inače taman prostor.

Prvi kontakt sa Art Deco ogledalima, neon industrijskim metalnim stepenicama i razigranim svetlosnim kuglama samo su početak vizuelne bajke.

Ego Wallpaper tapeti, unikatno dizajnirana vizuelna dela sa reljefnom tehnikom štampe, integrisani su u prostor i osmišljeni sa ciljem da naprave optičku iluziju stilskog salona i mediteranskog vrta koji u stvari ne postoji. To vizuelno povećava kvadraturu i emotivno unosi motive koje bi voleli da imate u svom prostoru.

Tako da umesto da se spustite u mrak, ulazite u vrt sa kaktusima sa foto kornerom za sedenje i slikanje. Još veći zaokret je u toaletnim kabinama, sa još dva Ego Wallpaper tapeta, sa džinovskim egzotičnim papagajima koji u kljunu drže stvarna ogledala. Crni tukan ili roze kakadu, na vama je!


Klijent: @crossbelgrade, Mileševska 73, Beograd
Dizajn enterijera, Ego Wallpaper: @ana.cvejic.idea.boutique
Foto: @nikolailicphoto

Share