Zaštita od sunca imperativ zdrave kože ljeti

Još se uvijek niste otisnuli na prvo ovogodišnje kupanje i nabavili adekvatna sredstva za zaštitu od sunca? Donosimo nekoliko kratkih smjernica!

Zastita-od-sunca-imperativ-

Pripazite na adekvatan zaštitni faktor:

Na tržištu postoji veliki broj faktora za zaštitu od sunca, a SPF označava koliko dulje možemo boraviti na suncu u odnosu na vrijeme provedeno bez ikakve zaštite. Osobama sa svjetlijom kožom i djeci namijenjeni su proizvodi s većim zaštitnim faktorom kao što su 30 i 50,  dok će tamniju put prilikom izlaganja suncu odlično zaštititi preparati sa zaštitnim faktorom 15 i 20. Zabluda je da preplanulu kožu ne treba štititi, a tijekom ljeta, kada se razvije tolerancija i dobije podloga, dovoljni su i proizvodi s nižim zaštitnim faktorima. Zaštitu je potrebno ponavljati svaka 2-3 sata.

Ispravno nanesite sredstva za zaštitu:

Sredstva za sunčanje potrebno je nanositi u dovoljnoj količini, u protivnom će zaštitni faktor na koži biti niži od navedenog na proizvodu i neće imati adekvatno djelovanje. Za cijelo tijelo odrasle osobe preporučeni sloj preparata za sunčanje je oko 2 mg/cm2 ili 35 ml, dok je za dijete od 20kg potrebno oko 12ml proizvoda. Kada se radi o proizvodu u spreju, treba pažljivo i detaljno nanositi preparat na kožu jer se često dogodi da ne procijenimo dobro dovoljnu količinu pa je nanesemo premalo i neravnomjerno radi čega ne dobivamo odgovarajuću zaštitu. Sredstva se nanose na kožu 15 minuta prije izlaganja suncu, a potrebno ih je ponovno aplicirati na kožu svaka dva sata, odnosno nakon svakog kupanja, te nakon brisanja ručnikom i znojenja.

Zastita-od-sunca-imperativ2

Obratite pažnju na karakteristike proizvoda za zaštitu:

Poželjno je da proizvodi za sunčanje štite kožu od cijelog spektra štetnog UV zračenja, da ju hidratiziraju i hrane, lako se razmazuju i da su vodootporna, a sve to odlike su nove Sun linije iz Olivala koja sadrži preparate bogate prirodnim sastojcima koji su upotpunjeni zaštitnim faktorom za sigurno uživanje u suncu.

Olival Sun linija sastoji se od proizvoda za zaštitu tijela i lica: SunMilk sa SPF 15, 20, 30 i 50 SunCream za lice sa SPF 30 te SunOilé sa SPF 10, 30 i 50. Proizvodi sadrže kombinaciju mineralnih i kemijskih filtera koji pokrivaju UVA i UVB spektar sunčevih zraka. Vrlo su ugodnog mirisa kokosa, a korištenjem novih generacija emulzija u formulaciji je postignuta znatno lakša i bolja razmazivost mlijeka, što ujedno skraćuje i vrijeme pripreme kože za izlaganje suncu. Preparati sadrže ekstra djevičansko maslinovo ulje i kakao maslac koji kožu ujedno hrane, regeneriraju i djeluju na njenu dubinsku hidratizaciju. Tu su i proizvodi za osjetljivu dječju kožu ili Olival SunKids linija koju čine sprej i krema sa SPF 30+ i 50+. Posebna sprej pumpica na mlijeku omogućuje jednostavniju, bržu i higijenski prihvatljivu aplikaciju na kožu što uz novu generaciju brže razmazivih emulzija čini Olival SunKids mlijeko izuzetno praktičnim te ubrzava postupak zaštite, osobito važno za najmlađe koji su uvijek u pokretu. Ne sadrže parabene, mirise, mineralna ulja i boje.

Share