Zamislite da vam neko obriše sva sećanja

Interesanta, humana inicijativa sa kojom nam se Aleksandra Čop-Arnaut javila, navela nas je na razmišljanje i podstakla da sa vama podelimo ovu priču. Mnogi od nas u svom bližem ili daljem okruženju imaju ljude obolele od Alchajmerove bloesti i demencije, i koliko god teško i mučno bilo govoriti o ovim bolestima one su naša svakodnevica, a kako je stanovništvo sve starije predviđa se da će se i procenat obolelih samo povećavati, zato je važno da imamo svest o ovom problemu.
Nadamo se na imate 68 sekundi, znamo da je vreme ludo i da je obaveza mnogo, ali pomislite u tih 68 sekundi da su se sve uspomene izbrisale, da više nemate sećanja. Baš tako žive ljudi oboleli od Alchajmerove bolesti i demencije.
„Naša ideja je organizovanje specijalnih radionica prilagodjenih ovim ljudima, jer i stari su bili mladi, a i mi ćemo nekada biti stari.” istakla je Aleksandra Čop-Arnaut.
Sve stvari na Instagram profilu @tavan_______ imaju dušu i svoje priče, a sva sredstva prikupljena prodajom, biće utrošena na radionice.
Share