Women in IT konferencija u Novom Sadu

Od 31. januara do 03. februara održaće se peta Women in IT konferencija koju organizuje Biznisnova – centar za proaktivno poslovanje u Startit centru, Galeriji Matice Srpske, Američkom kutku i Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka u Novom Sadu.

Konferencija Biznisnova – Women in IT je događaj na kome možete čuti inspirativne priče i korisne savete od žena i devojaka koje su se ostvarile u sektoru informacionih tehnologija. Konferencija je namenjena studentkinjama, mladim ženama i ženama koje žele da promene karijeru ili nađu posao, a zainteresovane su za IT sektor.

Radionice

Radionice IT veština za žene će se održati 01. 02. – 03. 02. u Startit centru, Američkom kutku i Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka. Prijave traju do nedelje 27. 01. i broj mesta je ograničen.

Teme koje će biti zastupljene na radionicama su:

  1. Kako da razviješ lični brend (Milena Milićević, Konsultantkinja za razvoj poslovanja, osnivačica Inat centra i AI Serbia)
  2. Osnove programiranja u JavaScriptu uz p5 biblioteku (Milana Stojadinov, Softverska inženjerka, Rendered Text)
  3. Testiranje softvera u praksi (Aleksandra Čavara i Dragana Marković, QA inženjerke, Polustech)
  4. HR marketing u IT-ju (Biljana Rakić, HR Manager, Execom)
  5. Planiranje karijere u IT-ju (Milica Maksimović, Community Manager, Hashnode)
  6. Sadržaj kao osnovni resurs (vašeg) biznisa (Snežana Marković, Vlasnica kreativne agencije ŽMK)

Za radionice se možeš prijaviti na ovom linku.

Govori

Govori uspešnih žena u IT-ju održaće se 31. 01. u Galeriji Matice srpske i otvoreni su i za žene i za muškarce. Samim popunjavanjem formulara si primljen/a na govore. Broj mesta je ograničen i zatvorićemo prijave kada se popune kapaciteti.

Govore će držati Aleksandra Ognjanović, Direktorka sektora razvoja Erste banke, Tanja Trobok, Project Manager i Business Developer Crowded Room Studio, Jelena Mitrović, Autorka tekstova knjige Kakva ženska!, Snežana Pupovac, HR Manager u Eryce AG i Milena Milićević, Konsultantkinja za razvoj poslovanja i osnivačica Inat centra i AI Serbia.

Za govore se možeš prijaviti na ovom linku.

Učesnice će imati priliku da unaprede svoja znanja i veštine u ovoj oblasti, povećaju nivo informisanosti o prilikama koje se pružaju za zapošljavanje i samozapošljavanje u IT sektoru, povećaju nivo motivacije da razvijaju svoju karijeru u IT sektoru, kao i da se međusobno povežu.

Konferenciju podržavaju OPENS 2019, Brotherhood Mutual Foundation,  Erste Banka Srbija, Hashnode programerska društvena mreža, Startit Centar Novi Sad, Galerija Matice srpske, American Corner Novi Sad, Regionalna razvojna agencija Bačka i Čarolija peciva & kafe.  

Share