Vedrana Mastela: Love through the darkness

Modna dizajnerka Vedrana Mastela predstavila je vizuale za aktuelnu kolekciju Love through the darkness.

Kolekcija Love through the darkness govori o izražavanju i kreativnosti – o uronjenosti u sadašnji trenutak kroz stvaranje i isceljivanju na taj način. Govori o prihvatanju i prenošenju emocija, korišćenju ručnog rada i veština čime nadilazi bol i gubitak. Akcenti boje, fotografija, napisane reči, ručne perforacije i vez deo su tog procesa.

U kolekciji su suprotstavljeni složeni modeli odeće puni detalja, poput ručno perforiranih majica za čiju su izradu potrebni sati ručnog rada, i modeli pročišćenih formi. Od boja prevladavaju bela i crna, uz akcente crvene i plave boje. Print na majicama nastao je od originalne fotografije i stihova Water me with love dance with me through the darkness. Velike promene, neizvesnosti i trenuci kada spolja stane, podstakle su Vedranu na stvaranje ove kolekcije.

Za izradu kolekcije korišćen je organski pamuk, cupro materijal, koga zovu i veganska svila, kao i deadstock materijali čime dizajnerka nastavlja održivu praksu u kreiranju koju koristi od početka, a poslednjih godina se dodatno edukuje na tom području. Takođe, top u kolekciji izrađen je od manjih komada materijala ostalih nakon izrade haljine.

Kampanja je snimljena u vrtu Vedraninog pokojnog oca, fotografiju potpisuje Anđela Vidić, za make up je zaslužna Tena Bašić, dok se u ulozi modela našla Koviljka Ljuština.

Modeli iz kolekcije premijerno su bili prikazani u Milanu za vreme milanske nedelje mode, a sada ih možete pronaći na web stranici dizajnerke i u Designer Store Krug u Splitu, kao i u Croatia in a Box u Rijeci.

Share