Utisci sa prvog dana BAFE

bafe-1

Završen je prvi dan BAFE. mnoštvo zvanica i gostiju nervozno se tiskalo kako bi što bolje videli šta su to mladi talenti koji nisu želeli da žrtvuju svoje ideje zarad tržišta odlučili da pokažu beogradskoj publici. Gosti iz regiona obezbedili su ovom dogadjaju svojevrsnu širinu i bogatstvo različitih uticaja. U skladu sa temom organizatori su najavili da je ovo poslednji beogradski alternativni fashion event, a da nas u budućnosti od iste ekipe očekuje još veći i bolji u vidu  Balkan Art Fešn Ivent-a.

bafe2

GEORGIONE

Veče je otvorio GEORGIONE ESSI koji je svojom kolekcijom ID (Identifikacion) odlučio da se poigra sa rodnim ulogama i pokaže da moda ne zna za granice. Kreator je inspirisan androgenim modelima stvorio kolekciju u kojoj će se podjednako pronaći i momci i devojke. Kolekcijom dominiraju tamnije boje, jednostavni, minimalistički krojevi. “Garderoba koju nosimo ne mora da odražava našu seksualnost, moramo napraviti razliku između roda i pola” naglasio je Georgione. Celokupan prihod od prodaje svoje nove kolekcije on će donirati stanovništvu ugroženom u poplavama.

bafe3

SHIKI

bafe4

Sledeća se publici predstavila DIYA SHIKI (Dijana Nikolić) kolekcijom “The post apocalyptic”, koja se bavi temom potmodernosti. Modeli koji istovremeno u sebi čuvaju grubost praistorijskog čoveka, viđeni očima kreatorke u budućem svetu, svetu nakon apokalipse. Snažna kolekcija sa jasnom porukom pokazuje veliki potencijal ove mlade kreatorke.

bafe5

manuela-bafe

Manuela Manojlović kolekcijom “Indigo” pokazuje spoj tradicionalnog i modernog. Kreatorka je inspiraciju pronašla u narodnoj nošnji XIX veka. Većina modela je izrađena od tradicionalnih materijala poput čoje.

bafe6

nikola

bafe8

Nikola Đurić je svojom kolekcijom “Requiem” doneo novu energiju. On je inspirisan vezom između mode i skulpture stvorio maštovitu kolekciju koja odiše jednostavnim formama i priča priču koju upotpunjuje mračna atmosfera opela.

bafe7

bafe9

bafe10

Marko Sabo je prikazao svoju novu kolekciju “maska”. Baš kao i Markovi modeli i svi mi svakodnevno stavljamo maske kako bi se zaštitili i sakrili svoju pravu prirodu iza njih. Kolekcijom dominiraju tamne boje, geometrijski krojevi, nabori..

me and machine

Me and Machine je pokazao kolekciju “IIIII”. Inspiraciju su pronašli u betonskim skulpturama Donald Juda, starim hronografijama i audio-vizuelnim instalacijama Alva Nota.

bafe11

Publici su svoje kolekcije pokazali i Katarina Božićković, trio REJLA, Nataša Kekanović/Mirjana Jovanović, Ivona Fodora i Dejan Popović.

bafe12

bafe kolqz

fotografije: Andrijana Kovrlija, Monika Pavlović

Share