Uronite u svijet kokosa uz Avon Care liniju

Tijekom stoljeća, kokos se spominje već u vrlo ranim povijesnim izvještajima: u IX stoljeću u izvješću o kinezima koji su ga koristili za izradu vlakana, kao i u priči iz 1.001 arapske noći o Sinbadu moreplovcu. Prvi je put kokos ugledao egipatski putnik poznat kao Costas u V stoljeću, koji je zabilježio pronalaženje „indijske orahovine”.

Zimsko vrijeme zahtijeva posebnu njegu lica i tijela, te najnoviji proizvodi s kokosovim uljem iz Avon Care linije donose savršeno rješenje. Uvijek u trendu, poštujući sezonu i potrebe korisnica, Avon koristi kokosovo ulje kao poseban sastojak za intenzivnu obnovu kože izmorene zimskim temperaturnim promjenama i boravkom u suhom zraku.

Sedam je prednosti linije s kokosovim uljem:
– pruža cjelodnevnu hidrataciju
– dubinski njeguje kožu
– suhoj koži donosi olakšanje
– vraća osjećaj mekoće i ugode
– pruža nježan, omiljen miris kokosa
– brzo se upija
– ne ostavlja masni trag na koži

Cocos nucifera, poznatiji kao kokos, sadrži više od prosječnog sadržaja vode u plodovima i za taj kokosov sok svi znamo. Međutim, kao što je ilustrirano njegovom povijesnom upotrebom, različiti dijelovi ove svestrane orahovine, kao i stablo iz kojeg dolazi, osim što nude pitku vodu, imaju bezbroj drugih prednosti. Stoljećima, ulje proizvedeno od kokosa bilo je ključni sastojak u kozmetičkim proizvodima koje su pravile i koristili zajednice širom svijeta. Zbog svoje sposobnosti da hidratizira i održava kožu, pojačava rast i sjaj kose, kokosovo ulje i dalje je jako važan stalan kozmetički sastojak u proizvodima – obično kao hidratantna krema, gel, sapun ili šampon – kako bi se poboljšao izgled i njegovala kosa i koža.

Share