Upoznajte fotografa Vjećeslava Berara

Upoznajte Vjećeslava Berara, fotografa u čijem fokusu objektiva su najčešće ženski modeli. Njegove foto priče možete pratiti putem fejsbuk stranice Vjećeslav Berar photography  ili flickr profila Solomon mudri. U kratkom intervjuu koji sledi upoznaćete malo bolje autora ove zanimljive foto priče.

model: Maša Stojnić

Upoznajte-fotografa

Kada ste počeli da se bavite fotografijom?

Fotografijom sam počeo da se bavim pre nešto manje od dve godine, pre toga sam se godinama bavio pisanjem, tako da sam imao stečenu naviku vizuelnog koncepta razmišljanja.

Upoznajte-fotografa-Vjecesl

Kakva je bila ideja iza foto priče koju možemo videti? 

Trudim se uvek, koliko je moguće da photo session ima neku priču, dakle da teži konceptualnoj fotografiji. Konkretno, serija sa Mašom ima za motiv pokret. Kombinacija baleta i gimnastike u kontaktu sa prirodom..

Upoznajte-fotografa2

Kako birate modele za vaše foto priče?

Modele biram na različite načine. Ili mi neko, ko je upućen u moj rad, preporuči nekoga, ili sam odaberem budući da se devojke skoro svakodnevno javljaju. Teško je proceniti na osnovu slika osobu koju niste videli, ali uglavnom se na kraju sve poklopi.

Upoznajte-fotografa3

Ko je najviše uticao na vaš rad?

Od omiljenih fotografa istakao bih imena kao što su Brooke Shaden, Daria Endresen, Margarita Kareva, Helmut Newton, a od naših, naravno, Jovana Rikalo.

Share