Uključi se i ti i isključi svetlo

Najveća globalna akcija za zaštitu prirode „Sat za našu planetu” održaće se u danas, 24. marta, kada će simbolično isključivanje svetla na sat vremena, od 20:30 do 21:30, ukazati na neophodnost očuvanja planete.

Protekle decenije, WWF je kroz „Sat za našu planetu” doprineo vidljivosti teme klimatskih promena i njihovih posledica. Od ove godine, pod sloganom Poveži se sa planetom, akcija je usmerena i na termin biodiverziteta odnosno biološke raznovrsnosti, kako bi se upozorilo na njegovo ubrzano smanjenje širom sveta.

Biodiverzitet je najjednostavnije rečeno raznolikost živog sveta na planeti i ima direktan uticaj na život svih nas, jer predstavlja temelj zdravlja planete. Zbog neodrživog korišćenja prirodnih resursa, beleži se njegovo smanjenje što dovodi do nestanka vrsta i prirodnih staništa.

Akciju Sat za našu planetu, u svetu poznatu kao Earth Hour, do sada je na globalnom nivou podržalo preko 7.000 gradova iz 178 zemalja. Među njima su i 91 grad i opština u Srbiji. Verujemo da će jubilarna deseta akcija „Sat za našu planetu 2018” u Srbiji da ujedini još veći broj gradova, institucija, organizacija, kompanija i pojedinaca, kažu organizatori.

Mi smo odlučili da malo začinimo stvari pa pokrećemo jedan mini izazov. Pitali smo se šta sve možemo da radimo u tih sat vremena bez svetla večeras i zato smo odlučili da vas danas pozovemo na druženje na našem instagramu. Pišite nam kako ćete vi provesti tih sat vremena i Šta sve možemo da radimo u mraku? Podelićemo na našem instagramu najduhovitije i najoriginalnije odgovore!

Share