U Londonu se otvara izložba posvećena Prinsu

U Londonu se otvara izložba posvećena karijeri američkog muzičara Prinsa, koji je iznenada preminuo 2016. godine.

Restrospektiva nazvana „My name is Prince” (Moje ime je Prins) prikazaće instrumente, nagrade i modne detalje umetnika, poznatog kao „dete Mineapolisa”. Na izložbi će biti jedna od omiljenih Prinsovih gitara koja se 1979. godine pojavljuje u video spotu pesme „Why you wanna treat me so bad”.

Veliki deo izložbe će biti posvećen albumu „Purple Rain”, a među modnim i drugim detaljima biće izloženi Prinsov neseser za šminku, ogrlice i naočari za sunce.

Pedesetsedmogodišnji muzičar iznenada je preminuo 21. aprila 2016. u svom domu od prekomerne doze leka protiv bolova na bazi opioida. Prins, čije je pravo ime bilo Prins Rodžers Nelson, bio je jedan od najvećih muzičara 80-ih i 90-ih godina s hitovima kao što su „Cream” ili „Kiss” u kojima je mešao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit „Purple Rain”. Autor je više stotina pesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pesmu „Purple Rain” iz istoimenog filma iz 1985. godine.

Izložba se održava u areni 02 u istočnom delu Londona gde je Prins održao koncert 2007. godine, trajaće do 7. januara 2018. godine.

Share