U ime stogodišnjice od Prvog svetskog rata: Premijera filma „Čuvarke“

Film „Čuvarke“, francuskog scenariste i reditelja Gzavijea Bovoa, premijerno će biti prikazan 19. juna u 18h u Kombank dvorani, u sklopu svečanosti obeležavanja stogodišnjice od kraja Prvog svetskog rata.

U pitanju je intimna drama koja istražuje živote žena koje su ostale same da čuvaju porodične farme, tokom Prvog svetskog rata. Malo svedočenja postoji o ulozi i sudbini žena koje su živele u toj epohi. Ovaj izuzetan film je priča o njima.

Godina je 1915: muškarci su na frontu, a žene moraju da preuzmu uloge čuvarki farmi. Majka, Ortens, neumorna radnica, zapošljava Fransin, devojčicu iz sirotišta, da joj pomaže, zato što njena ćerka odbija da posluša. Međusobno poštovanje i divljenje se razvija između Ortens i Fransin, ali kako bi zadržala svoju porodicu na okupu, Ortens će morati da žrtvuje devojčicu.

Glavne uloge u filmu tumače Natali Bej, Laura Smet i Iris Bri.

Prikazivanje ovog filma 19. juna u Kombank dvorani, ostvareno je u saradnji distributerske kuće MCF MegaCom Film i Francuskog instituta u Srbiji. Premijeru filma „Čuvarke“ će uveličati ambasador Francuske Frederik Mondoloni i njegovi gosti.

Od 21. juna, film „Čuvarke“ će se naći na redovnim repertoarima domaćih bioskopa.

Share