Travelling Without Moving – Ema Ema Ema

Devetnaestog septembra u Galeriji Doma Omladine Beograda otvara se Izložba instalacija, tapiserija i crteža Emilije Radojičić pod nazivom „Travelling Without Moving“.

„Ljudska misao je toliko razvijena da može obuhvatiti sve što želimo, svesno ili nesvesno: materijalne predmete koji su nam poznati, ali nisu trenutno prisutni, nešto što nikada nismo videli, ali smo možda čuli ili čitali o tome, kao i potpuno apstraktne, izmišljene predmete, mesta i događaje.”


Emilija Radojičić (EmaEmaEma) je vizuelna umetnica koja trenutno živi i radi u Beogradu. Kroz ritualno posvećivanje procesu crtanja i stvaranja, u poslednjem periodu rada ispituje osećanja, vibracije, prirodne pojave i fenomene kroz koje se čovek reflektuje u cilju nalaženja mogućih pozitivnih, često apstraktnih rešenja za svoje stanje. Radi u poljima crteža, slike, objekata, instalacije i urbanih intervencija (murala). Do sada je realizovala mnogobrojne samostalne i grupne izložbe, audio-vizuelne performanse, kolaboracije i publikacije u regionu, Evropi, Aziji i Americi.

Izložba je otvorena do 8. oktobra.

Share