Top 3 filma za razbibrigu

Ovih dana dok još traje praznična euforija, dogodi se da u satima dokolice i viška slobodnog vremena uhvatite sebe sa daljinskim u ruci kako beznadežno “letite” po kanalima u potrazi za nekim filmom po mogućstvu solidne radnje i negledan više od jednog puta. Ako televizijski program zakaže,  a i sami znate da hoće, onda miš u ruke pa na neki torrent ili online sajt, te ukoliko ni tad nemate predstavu koji bi naslov poželeli da pogledate, evo nekoliko filmova koji bi mogli da premoste period između dosade i novih radnih dana koji nam se polako približavaju.

The Spectacular Now

Imamo još jedan odličan film za sve vas, osmišljen od strane dvojca Scott Neustadter-a i Michael H. Weber-a koji su pisali scenario i za neprevaziđen 500 Days of Summer. Priča prati dvoje tinejdžera koji se okolini prikazuju sa mnogo više samopouzdanja nego što ga zaista imaju. Nezagađeni ironijom i nezadovoljstvom, „nenaloženi“ na mas-kulturu oni kreiraju svoj odnos neopterćen seksom, pokušavajući da kroz razgovor pronađu rešenja za probleme sa kojima se susreću.

top-3-filma-za-razbibrigu

The Road Within

U ovom filmu u jednačini imate Turetov sindrom, anoreksičnu devojku i momka koji se grozi bakcila i bakterija na jednom mestu, ukrcane na putu kojim se ređe ide. Iako nije pobrao lovorike kod kritičara, ovaj film je fenomenalan iz mnogo uglova, zabavan je i sugeriše da je moguća simbioza različitosti. Ako odvojite malo vremena i pogledate ga videćete da odnosi u ovoj mikrozajednici podražavaju, imitiraju odnose na makro planu, u svetu punom ludila i tolerancije ludila.

top-3-filma-za-razbibrigu2

What If

Protagonisti ovog ostvarenja započinju svoju priču sasvim slučajno, a u početku njihovog odnosa beše reč. Biće vam jasnije ako pogledate ovaj simpatični film sa etiketom chick flick. I šta reći o Danielu Radcliffeu i Zoe Kazan, simpatičan glumački par sa svojim krupnim očima i minijaturnom pojavom. Postavljamo pitanje…. Šta ako? Šta ako vam se dopadne ova mala eksperimentalna forma, šta ako ljubav na prvi pogled zaista postoji, šta ako je čudo moguće… What if…?

top-3-filma-za-razbibrigu3

Share