“Šuštanje zvezda” – izložba fotografija Jelene Pejović

U ponedeljak, 4. marta 2019. godine, u 19h, u galeriji „Bartcelona” biće otvorena izložba fotografija Jelene Pejović, pod nazivom „Šuštanje zvezda”.

Muzika je nešto što mi pruža beskrajnu inspiraciju. Kao sinesteta, uz pomoć nje pravim palete boja i osećanja koje zatim pretočim u fotografiju. Ovim projektom želim prikazati da se muzika može slušati celim telom, a ne samo ušima. Fotografija i muzika su bile moj način izlaska iz jako teškog perioda u kojem sam bila dok su one stvarane. Muziku bih slušala noću, gledajući u nebo i zamišljajući boje. Svaka serija fotografija je inspirisana jednom pesmom. Imena pesama čuvam kao tajnu. Želim da posetioci zamišljaju pesmu koja me je inspirisala, kao što sam ja zamišljala kakav bi svet te iste pesme bio.

Jelena je student četvrte godine digitalnih umetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije. Fotografijom se ozbiljnije bavi od 2015. Učestvovala je na pet grupnih izložbi, a ovo joj je prva samostalna. Dolazi iz malog mesta po imenu Mramorak koje je okruženo prelepom prirodom koja se često može videti na njenim radovima. Kroz svoje fotografije provlači emocije, boje i priče. Najviše se bavi portretima ali voli da fotografiše i pejzaže.

Share