„Summer Fashion Exchange“- Razmenom do nove garderobe

Kako se osvežava letnja garderoba? Razmenom umesto šopinga! To će za stanovnike Beograda biti moguće zahvaljujući organizaciji „Fashion Revolution Serbia“. Oni će u subotu, 5. maja, od 14h do 18h, organizovati sistemsku razmenu letnje odeće za sve ljude dobre volje i etičnog pristupa modi, u holu italijanske škole za modu i dizajn „Accademia Dell Lusso”.

Ove subote zaboravite na vikend šoping i okušajte se u nečem potpuno novom – organizovanoj razmeni odeće. Organizacija „Fashion Revolution Serbia“ je 5. maja domaćin „Summer Fashion Exchange“, događaja na kojem će svako od nas moći da predmete koje više ne nosi, a koji su dobro očuvani, zameni za druge, i time osveži svoj garderober bez trošenja novca.

Pravila su jednostavna: na razmenu možete doneti između jednog i pet letnjih odevnih predmeta (cipele, aksesoari, veš i zimska odeća nisu predmet razmene ovog puta). Organizatori poručuju da je glavni uslov da je garderoba čista, ispravna i da ne izgleda trošno, te da oštećeni predmeti neće biti prihvaćeni. Njihov tim na ulazu će preuzeti vašu donaciju i dati vam karticu na kojoj piše broj stvari koje ste doneli, što je ujedno i broj odevnih predmeta koje možete poneti sa sobom tog dana. Ovom akcijom stara odeća ponovo dobija priliku da se neko ludo zaljubi u nju. Nije li to sjajno?

Organizacija koja stoji iza događaja, „Fashion Revolution“, najveći je globalni modni pokret koji se zalaže za etičko, održivo i transparentno poslovanje u modnoj industriji. Imaju predstavništva u preko 100 zemalja sveta, uključujući i Srbiju.  „Summer Fashion Exchange“ prva je akcija srpskog ogranka „Fashion Revolution“ tima. Kako nam je saopštila Aleksandra Marić ispred organizatora, želja im je da podignu svest o tome kako može da se produži životni vek garderobe, i ujedno doprinesu tome da modna industrija ne bude više drugi najveći zagađivač planete.

„Pokušaćemo da na jednom mestu okupimo žene i pokažemo im koliko nas u svom garderoberu ima odevne predmete koje ne nosi, a koje možemo da razmenimo za neke druge odevne predmete koji bi nam se možda više svideli“, objasnila je Aleksandra. „Idealno bi bilo kada bi ovim događajem motivisali žene da ovakva okupljanja organizuju u svojim stanovima, sa svojim prijateljicama, i na taj način sve zajedno produže životni vek svoje garderobe.“

Još detalja o razmeni možete pronaći na zvaničnoj najavi događaja na Fejsbuku.

 

Share