Suknja ti i ja: I NEŽNE I JAKE U ISTO VREME

NATAŠA JE SVOJU LJUBAV PREMA BOJI I FORMI IZRAZILA KROZ KROJ I MATERIJALE SA PRINTOM. NJENE SUKNJE OSLIKAVAJU NEŽNOST I JAČINU ZAJEDNO, A DODATNU LEPOTU PREDSTAVLJA TO ŠTO SVAKA SUKNJA PRIČA SVOJU JEDINSTVENU PRIČU UZ SVAKU DEVOJKU. JA SAM IH ŠETALA KALDRMOM SA SVE BAGETOM I BUKETOM CVEĆA U RUCI, I KANALISALA SVOJU UNUTRAŠNJU FRANCUSKINJU. AKO STE IPAK VIŠE ŽENA U PANTALONAMA, OVA KREATIVNA DEVOJKA JE SPREMILA NEŠTO I ZA VAS

PO PROFESIJI SI MASTER SLIKARSTVA, TE NAM RECI KAKO SU SE BOJE, OBLICI I DEZENI PRENELI NA DIZAJN TVOJIH SUKNJI I U KOJOJ MERI SU OBLIKOVALI FINALNI PROIZVOD?
Smatram da je obrazovanje i vaspitanje čula kod čoveka jako bitan deo učenja. Sa vaspitanjem i obrazovanjem dolazi do usložnjavanja znanja i veština kao i do otvaranja novih vidika za nov doživljaj lepog. Boje, oblici i dezeni na mojim suknjama usko su povezani sa mojim slikarskim fazama kroz koje sam prolazila u procesu učenja i saznavanja, kako o boji i slici tako i o svom unutrašnjem svetu. Dizajn mojih suknji oslikava neki od mojih svetova iznutra koje volim da vidim u puno boja i najrazličitijih oblika koji stalno talasaju, vibriraju i osvežavaju.

Parisienne-a-Belgrade

U TVOJIM KOLEKCIJAMA PREOVLAĐUJU PENCIL SUKNJE, KAO I ONE A KROJA. ZAŠTO SI SE ODLUČILA BAŠ ZA NJIH? DA LI U NJIMA VIDIŠ ULTIMATIVNI IZRAZ ŽENSTVENOSTI KOJI LASKA FIGURI SVAKE DEVOJKE?
Što se tiče pencil suknji ideja je bila prigrliti žensko telo, tj. žensku figuru i dati joj odgovarajući izraz, odmeren visinom i širinom pojasa, dužinom suknje, dubinom šlica… Namera je bila prigrliti telo, dati mu da diše a opet istaći sve ono što je na njemu lepo i sve to uraditi sa merom, počevši od dobrog izbora materijala, dobrog kroja pa do savršene izrade. Takozvani A kroj je jednostavna forma koja podržava veliku paletu materijala različitih struktura. Ovaj kroj je dobar prijatelj ženskih figura!

ŠTA MISLIŠ O ŽENI U PANTALONAMA? UZMIMO ZA PRIMER MARLEN DITRIH I KATRIN HEPBERN. KOLIKO JEDAN ODEVNI PREDMET POPUT SUKNJE ILI PANTALONA MOŽE DA UTIČE NA ISKAZIVANJE NJENE NEŽNE, TJ. JAČE STRANE?
Žena u pantalonama određenog kroja koji savršeno odgovara njenoj figuri za mene predstavlja upotpunjenje i logičan nastavak nje. Ono što treba znati i u čemu nije dobro pogrešiti, to je izbor odgovarajućeg kroja koji nam pristaje. Nekada je nošenje pantalona označavalo ženu koja ih nosi kao nekonvencionalnu, čvrst ženski lik snažne volje i velikog samopouzdanja, kao i u slučaju ove dve lepotice. Mislim da se danas umnogome razlikuje potreba iz koje se žene odlučuju za nošenje odela ili suknje, i da danas, bilo da je izbor na suknji ili odelu, to označava njenu slobodu izbora i dobar ukus u kome uživa.

UPUTI NAS U SVOJ ŠARENI SVET MATERIJALA I DEZENA. DA LI IH BIRAŠ I GRUPIŠEŠ PREMA NAHOĐENJU, TRENUTNIM TRENDOVIMA ILI IMAŠ NEKO SVOJE MERILO? DA LI SAMA KROJIŠ ILI SI ISKLJUČIVO ZADUŽENA ZA DEO KOJI PRETHODI MAKAZAMA, IGLI I KONCU?
Moje merilo i vodilja po kojoj se usmeravam glasi – jednostavnost sa začinom! Uglavnom dok crtam ili slikam mi dolaze razne ideje na pamet koje zapisujem i dalje razrađujem na crtežu. Trenutni trend jeste bitan kao orijentir, ali ne mislim da mu se treba povinovati u potpunosti ili čak uopšte. Originalnost, intuicija i hrabrost zajedno u kombinaciji daju ključ za uspeh. Uglavnom sam zadužena za ovaj deo koji prethodi igli i koncu, ali kada u nešto nisam sigurna da će ispasti kao na crtežu ili kao što sam zamislila rado se latim makaza, seckam, krojim, pravim šablon i onda optimizujem.

Parisienne-a-Belgrade3

KAKO SE OPUŠTAŠ I ČIME PUNIŠ BATERIJE U SLOBODNO VREME? KOJE SU TO SITNICE KOJE TI ULEPŠAVAJU DAN I DAJU DODATNI BOOST INSPIRACIJE?
Opuštam se uglavnom uz knjigu i u slobodno vreme, pored druženja sa prijateljima, puno vremena provodim u čitanju. Sitnice koje mi ulepšaju dan uglavnom budu neke male stvari koje me obraduju, npr. prva procvetala visibaba ili nečiji uspeh u radu.

KAKO BI OPISALA SVOJE SUKNJE, KOME NAJBOLJE PRISTAJU: DEVOJKAMA SLOBODNOG DUHA KOJE SEBIČNO ČUVAJU DETE U SEBI, „OZBILJNIM“ ŽENAMA OD KARIJERE, ZALJUBLJENICAMA U TIMELESS FRANCUSKI ŠIK, ILI MOŽDA SVIMA NJIMA PO MALO?
Kada bih ja ocenjivala svoje suknje, možda bih na prvo mesto stavila devojke slobodnog duha koje sebično čuvaju dete u sebi, a onda i zaljubljenice u uvek moderni i nikada zaboravljeni francuski šik, kao i ozbiljne dame od karijere, ali i mnoge druge žene koje nemaju tačno određenje i vole modu!

GDE SE TI OVDE UKLAPAŠ? U ČEMU SE PRIVATNO NAJBOLJE OSEĆAŠ I DA LI SAMA RADIJE POSEŽEŠ ZA SUKNJAMA ILI RADIJE BIRAŠ PANTALONE?
Ja sebe vidim kao sponu koja pomaže da se spoje i ostvare dve stvari: unutrašnji svet kreacije i ideje i spoljašnji svet koji podrazumeva organizaciju i ostvarivanje ideja kroz izradu tj. proizvodnju. Nežnost i jačina zajedno, suknja & pantalone. 🙂 Iskrena da budem, češće posežem za pantalonama, ali budući da sam stalno sa suknjama izbor je podjednak.

Parisienne-a-Belgrade4

MOŽEŠ LI NAM REĆI VIŠE O SVOJOJ NOVOJ KOLEKCIJI, KAKO VIDIŠ ŽENU U PREDSTOJEĆOJ SEZONI PROLEĆE/LETO?
Moja sledeća kolekcija koja je spremna i koja će kroz par dana biti objavljivana na društvenim mrežama je upravo kolekcija ženskih odela. Žena u pantalonama kao i žena u suknji je za mene ista žena, samo sa različitom potrebom i osećajem onda kada bira suknju i kada bira pantalone.

Nova kolekcija odela kombinuje jednostavan, prefinjen i pročišćen kroj sa puno pojavnih informacija u boji, oblicima i dezenima koje biram. Formula nove kolekcije, kao i poruka damama, je da možemo biti i nežne i jake u isto vreme, da jedno ne isključuje drugo, već pomaže celovitosti i lepoti tela i bića. Žena u predstojećoj sezoni proleće/leto iz mog sveta izlazi kao buket najlepšeg i najnežnijeg cveća u jarkim bojama opojnog mirisa i čvrstih stabljika!

Parisienne-a-Belgrade6

Fotografije: Andrijana Kovrlija

Share