Stimpank prikolica od recikliranih materijala

Dejv Molt (Dave Moult) je pasionirani ljubitelj stimpanka, a već nekoliko godina bavi se izradom neobičnih prikolica. Dejv živi u Velikoj Britaniji i od 2008. godine izrađuje prikolice od recikliranih materijala i drveta. Materijal i elemente koje koristi u izradi on pronalazi na različitim garažnim rasprodajama, na eBay i putem razmena.

Stimpank-prikolica-od-recikliranih-materijala2

Oduševljenje stimpankom rezultiralo je posvećenošću ovoj prikolici koja izgleda veoma autentično. Prepoznatljiv stil koji karakterišu masivni metalni elementi, rustično drvo, kopar, detalji iz Viktorijanske epohe sve su to uticaji Stimpanka i Žil Verna.

Stimpank-prikolica-od-recikliranih-materijala

Ono što je karakteristično za Dejvov rad je velika pedantnost i preciznost, a detalji koji su sastavni deo enterijera urađeni su sa puno ljubavi i mašte. Ova prikolica u obliku suze ima ugrađene elemente poput frižidera, spoljnog umivaonika od kopra, vintage postere i dovoljno raspoloživog prostora, a Dejv joj  je ugradio i prostran krevet i luster zanimljivog dizajna. Prikolica će oduševiti sve one sa aktivnim životnim stilom i ljubitelje putovanja i kampovanja.

Stimpank-prikolica-od-recikliranih-materijala5

Dejv voli prirodne materijale i vanvremenski izgled koji oni daju. Drvo, metal i koža kombinoviani zajedno daju taj željeni šmek.

Stimpank-prikolica-od-recikliranih-materijala7

Ideju da krene da proizvodi prikolice, Dejv je dobio 2008. godine kada je poželeo da obiđe Skodsku putujući sa jednom takvom prikolicom. Kako nije uspeo da pronađe onu pravu, rešio je da je sam napravi. Tako je otkrio svoju strast i novi hobi. Još uvek nije otišao na taj željeni put, ali i dalje ga ima u planu. Do sada je napravio 6 prikolica u obliku suze, a sve one bile su u drugačijem stilu. Ova stimpank prikolica izazvala je najveću pažnju do sada.

Stimpank-prikolica-od-recikliranih-materijala3

Iako ima puno zainteresovanih kupaca, Dejv ne voli da ih prodaje tek tako budući da prilikom izrade puno vremena, emocija i pažnje posveti svakom komadu. Za sada su prikolice uglavnom u sigurnim rukama njegovih prijatelja i rođaka.

Stimpank-prikolica-od-recikliranih-materijala6

Share