Srebrna nagrada za slikarstvo umetnici Ani Đapović

Ana Đapović, slikarka iz Srbije osvojila je 2. nagradu na internacionalnom umetničkom konkursu u Indiji koji organizuje Svetski univerzitet dizajna i Škola vizuelnih umetnosti.

Od pristiglih 2000 aplikacija umetnika iz celog sveta, internacionalni žiri dodelio joj je nagradu za slikarstvo Srebrna nagrada za sliku „Udah” nastalu 2019. godine. Slika je rađena u tehnici enkaustički zgrafito i inspirisana je temom rađanja i prvog udaha.

Ana Đapović prisutna je na umetničkoj sceni od 2011. godine kada je završila Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Njene slike su kombinacija različitih medija, pretežno su rađene od prirodnog voska, u tehnici enkaustički zgrafito, koja je zbog svoje retkosti i originalnosti izdvaja na umetničkoj sceni. Anine sike su taktilne, sačinjene od prefinjene fakture, gde sa debelim slojevima voska dolazi i do slojevitih struktura.

Jedan je od osnivača Centra za edukaciju i razvoj umetnosti – Artistikum. 2017. osvojila je prestižnu nagradu za slikarstvo Zlatna paleta Ulusa. Izlagala na 10 samostalnih i preko 100 grupnih izložbi. Izlagala je u Mađarskoj, Rumuniji, Makedonija, Sloveniji, Indiji, Americi, Australiji. Živi i stvara u Beogradu.

Share