Specijalna projekcija filma „Ostrvo pasa“

Distributerska kuća MegaCom Film i KC GRAD pozivaju sve ljubitelje pasa da zajedno sa svojim ljubimcima, 9. maja, dođu u KC GRAD na predvečernji matine pored reke, a nakon toga, u 20h, i da prvi u Srbiji pogledaju najnovije filmsko ostvarenje Vesa Andersona, „Ostrvo pasa“.

Ulaz na ovu specijalnu projekciju je besplatan, ali je broj mesta ograničen, pa je potrebno da se prijavite putem mejla na pr@mcf.rs, kako biste rezervisali svoje mesto. Jedna osoba može da rezerviše maksimalno dva mesta.

Najnoviji film proslavljenog američkog reditelja Vesa Andersona, „Ostrvo pasa“, u domaće bioskope stiže u četvrtak, 10. maja. Anderson se konačno vraća u igru sa novom stop moušn animacijom, koja je inspirisana japanskom kinematografijom iz 60-tih godina.

„Ostrvo pasa“, film koji je otvorio 68. Međunarodni filmski festival u Berlinu, donosi priču smeštenu u bliskoj budućnosti u Japanu, u periodu pseće krize. Ova avantura je puna humora, akcije, i prijateljstva, ali takođe, odaje počast lepoti japanske kinematografije, plemenitoj lojalnosti čovekovog prijatelja – psa, herojstvu marginalizovanih grupa, odbacivanju netolerancije, a pre svega neraskidivoj vezi dečaka i psa koja pokreće bezbrojne ludorije.

„Mi smo ustvari snimili film sa japanskom scenografijom, bez odlaska u Japan. Film je zapravo snimljen u istočnom Londonu,“ ističe Anderson. Produkcija se odvijala u studiju Three Mills Studios, gde je Anderson prethodno snimao film „Fantastični gospodin Lisac“. Mnogi talentovani saradnici, specijalisti za stop moušn animaciju, sa kojima je Anderson radio na filmu „Fantastični gospodin Lisac“, obnovili su saradnju sa njim na ovom projektu.

Ovo originalno ostvarenje je okupilo impresivnu glasovnu postavku, koju čine: Edvard Norton, Bil Marej, Skarlet Johanson, Brajan Krenston, Liv Šrajber, Tilda Svinton, Greta Gervig, Džef Goldblum, Harvi Kajtel, Frensis Mekdormand, Fišer Stivens i ostali.

Share