Sluškinjina priča i Velike, male laži ovenčani Emijima

Na 69. ceremoniji dodele američkih televizijskih nagrada Emi u Los Anđelesu, TV dama „The Handmaid’s Tale” (Sluškinjna priča) osvojila je četiri nagrade. Serija je osvojila nagradu u kategoriji najbolje dramske serije, a priznanja su uručena i Ridu Moranu za režiju, Elizabet Mos za najbolju žensku ulogu i En Daud za najbolju sporednu žensku ulogu. Uz to Hulu je nagradjen za produkciju serije i tako postao prva striming platforma nagrađena u toj kategoriji na dodeli nagrada Emi.

Serija Velike, male laži „Big Little Lies” je još jedan je od pobednika večeri u kategoriji TV projekta „limited edition”, jer je ovenčan nagradama za najbolju glumcu Nikol Kidman, sporednu žensku ulogu Lora Dern i sporednu mušku ulogu Alekandra Skarsgarda. Uz nagradu za najbolje ostvarenje u svojoj ketergoriji, ova mini serija je dobila i priznanje za režiju (Jean-Marc Vallee).

Džulija Luis-Drajfus nagradjena je rekordnim, sedmim Emijem za najbolju glumicu u komediji, za seriju „Potpredsednica” (Veep).

Nagradu je kući odneo i Alek Boldvin i to kategoriji sporedne muške uloge u komediji, za imitacije predsednika SAD Donalda Trampa u emisiji Saturday Night Live.

 

Share