Serije koje smo gledali u 2016-oj

Nedavno smo pisali o filmovima koji su se gledali u protekloj godini, tekst možete pročitati ovde, a danas prelazimo na serijski program. Ako ste od onih što vole da bindžuju (pogledaju sve epizode serije u par dana) mi ne preuzimamo odgovornost ako nakon naših preporuka budete u tom iskušenju. Pred vama su prve u nizu preporuka omiljenih serija.

Billions 

Milijarde vam mogu kupiti mnogo toga ali suptilnost i umerenost nisu među tim stvarima. Odlična ekipa serije „Billions“, sastavljena od Damian Lewis-a koji igra nadobudnog milijardera sa kosturima u ormanu i Paul Giamatti-a zastupnika zakona sa specifični shvatanjem seksualnog čina, ne  bi bila ni približno upečatljiva da nije karaktera koju interpretira fenomenalna Maggie Siff, široj publici možda poznatija kao Dr. Tara Knowles iz serije „Sons of Anarchy“, koja balansira između dve moći, one koju donosi „zelena“ moneta i one koja je snabdevena državnom prisilom.

Serije-koje-smo-gledali-u-2

Quarry 

Opasno dobra serija „Quarry“ iz godine za nama, čija je radnja smeštena u Memfisu, južnjačkom srcu Amerike i to u sedamdesetim godinama, kada je Vijetnamski rat bio na izdisaju. Glavni lik Mac Conway, koga tumači Logan Marshall-Green dolazi po drugi put iz Vijetnama oplemenjen ratnim veštinama zbog kojih ga osuđuju u domovini, vraća se sav srećan svojoj dragoj koju voli najviše na svetu, a ona bi možda imala nešto da mu prizna. Smrt njegovog ratnog druga i najboljeg prijatelja, uvodi ga u mračnu igru plaćenih ubica i svet nasilne smrti. Postoje naznake da će produkcija produžiti život ovom mini remek delu i u 2017-oj zato ga pogledajte.

Serije-koje-smo-gledali-2

The Night Manager

Mini serija „The Night Manager“ zalazi u mračne kanale kojima se kreću trgovci oružjem i prati gospodare rata čijim životima dominira načelo obmane, nepoverenja i izdaje. Glavni protagonisti ovog ostvarenja Tom Hiddleston, koji igra moralnog čistunca u ovoj zavrzlami i Hugh Laurie prekaljeni diler teške mašinerije, ekranizovana je po motivima priče koju nam prenosi John le Carré, bivši službenik Britanske obaveštajne službe, tako da sve navedeno predstavlja dovoljan razlog da ostanete prikovani uz monitor i imate opravdanje za  neispunjene obaveze u nedelji koju ćete posvetiti Noćnom recepcionaru.

Serije-koje-smo-gledali-3

Share