Serije koje će vas prikovati uz ekran

Iako je prošlo svega nekoliko nedelja od naših prethodnih preporuka serijskog programa, polazimo od pretpostavke da vam polako zalihe nestaju, pa bi dobro došao još jedan set od tri ostvarenja. Ovom prilikom predstavićemo vam serije rađene u mešovitoj britansko-američkoj produkciji, serije koje su pobrale lovorike kod publike ali i kod kritike.

THE NIGHT OF

The Night Of“ je američka serija sa odličnim zapletom u kojoj briljira neopravdano zapostavljeni John Turturro i glavni protagonista Nasir ‘Naz’ Khan, koga tumači Riz Ahmed (Nightcrawler). Radnja je smeštena u post 9/11 (Nine Eleven) eru, u epohu islamofobije koja je zavladala posle 11. septembra. Priča započinje prilično smotano i neubedljivo, međutim, veoma brzo spuštate gard i zaboravljate na sitne anomalije i hipnotisano posmatrate mali ekran. Nasir Khan je dobar student, mamin dečačić, lepo vaspitan momak koji u potrazi za zabavom „pozajmljuje“ očev taksi i pod tom firmom prima u vozilo lepu neznanku. Njihov odnos brzo prerasta u prisnost začinjen pilulama, a epilog ove igre je mesto zločina obojen krvlju. Da li je Naz zaista kriv za nasilnu smrt devojke koju je tek upoznao, da li kao jedini osumnjičeni pokušava obmanama i igranjem na kartu prethodnog života okrene situaciju u svoju korist? Serija je rađena prema motivima briljantne BBC-eve serije „Criminal Justice“.

Serije koje ce vas prikovati uz ekran

DIRK GENTLY’S HOLISTIC DETECTIVE AGENCY
Na ovom mestu očekujte neočekivano! „Dirk Gently’s Holistic Detective Agency“ je ostvarenje rađeno prema knjizi Douglas Adams-a, autora čuvenog klasika „Autostoperski vodič kroz galaksiju“ i predstavlja, sa svim svojim manama, dobru ekranizaciju pomenute knjige. U središtu dešavanja su smušeni detektiv holističar (wanna be Sherlock) Dirk Gently, koga tumači Samuel Barnett (ljubiteljima serije Penny Dreadful poznat kao najveći beskičmenjak treće sezone) i njegov slučajni i nezainteresovani pomagač Todd Brotzman koga igra Elijah Wood, koji upadaju u niz problema i natprirodnih situacija. U središtu stvari i lajt motiv serije je minijaturna naprava za putovanje kroz vreme i manipulaciju dušama živih bića koju, naši heroji, nastoje da otrgnu iz kandži tamne strane ljudske prirode.

Serije koje ca vas prikovati uz ekran2

TABOO

Godina je 1814. London, Engleska. James Keziah Delaney, koga igra Tom Hardy, se vraća u svoju domovinu, tamo gde su ga svi otpisali i uzima učešće u raspodeli plena koji je ostao iza njegovog imućnog oca, tek preminulog bogatog kapitaliste koji testamentom, po principu primogeniture, ostavlja njemu u amanet posed koji u preraspodeli snaga između imperije sa ostrva i nezavisne Američke države predstavlja strateški veoma bitno mesto na karti ekonomskih i političkih igara. „Taboo“ je serija iz 2017. godine, sa izuzetnom radnjom i produkcijom, pa smo sigurni da će nam pružiti uzbuđenje koje s pravom očekujemo i zaslužujemo. U pisanju scenarija za „Taboo“ sudelovali su sam Tom Hardy, Edward “Chips” Hardy njegov otac i Steven Knight kreator filmova poput „Allied“ „Eastern Promises“ i „Pawn Sacrifice“ , takođe je i kreator serije „Peaky Blinders“.

Serije koje ce vas prikovati uz ekran3

Share