Serbia Fashion Week najavljuje najbolje izdanje do sada!

Nacionalna nedelja mode, Serbia Fashion Week, uz učešće poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera i primenjenih umetnika, biće održana od 9. do 16. novembra 2015. godine i to u dva grada – u Novom Sadu i Beogradu.

Serbia-Fashion-Week-najavljuje-najbolje-izdanje-do-sada!3

Serbia Fashion Week će biti svečano otvoren u Beogradu, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije revijom visoke mode.  Tako je Nacionalnoj nedelji mode ukazana velika čast jer će ovo biti prva revija ikada održana u  ovom prostoru izuzetne istorijske, arhitektonske i umetničke vrednosti. Učestvovaće dizajneri koji su svoje kolekcije u julu predstavili u Parizu, na prestižnoj Nedelji visoke mode – Eymeric Francois i Zvonko Marković.  Biće to, svakako, modni događaj sezone!

Serbia Fashion Week najavljuje najbolje izdanje do sada!2

– Ovo je revija koju već mesecima dogovaramo i planiramo.  Obojica dizajnera učestvovali su na Nedelji visoke mode u Parizu i tamo je njihova revija bila održana u velelepnom prostoru koji je kulturni spomenik.  Za njihovu reviju u Beogradu, hteli smo isto to.  Visoka moda ne može biti prezentovana bilo gde, potreban je prostor u koji će se takve kolekcije „uklopiti“. Znali smo da je jedini pravi izbor Dom Narodne Skupštine Republike Srbije. Nije bilo jednostavno dobiti ovakav prostor za otvaranje, ali uspeli smo u tome, zahvaljujući tome što je Serbia Fashion Week manifestacija koja doprinosi  razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, a rad naših dizajnera predstavlja u svetu    – objašnjava Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne nedelje mode SFW.

Serbia Fashion Week najavljuje najbolje izdanje do sada!

Serbia Fashion Week omogućio je brojnim domaćim dizajnerima da svoj talenat i kolekcije predstave u inostranstvu, te je tako Zvonko Marković imao priliku da učestvuje na Nedelji visoke mode u Parizu, Danijela Božić u Sant  Petersburgu,  Mladen Milivojević Baron bio je na Nedelji mode Malta, a za nekoliko dana odlazi i na Baku Fashion Week, dok Boško Jakovljević i Vasilije Kovačev spremaju kolekcije za svoje  revije u Atini.

Nakon svečanog otvaranja, program se nastavlja u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma, gde će biti održane revije preko 70 modnih dizajnera iz Srbije, regiona i sveta, a tokom petog izdanja Serbia Fashion Weeka,  očekuje se oko 30.000 posetilaca, kao i dolazak novinara iz najprestižnijih medija kao što su državna televizija Francuske – TV 5 Monde, Fashion Channel  Italy, Vogue, JQ Italy, Elle Italy, Lash Magazin Paris, Eclectic Magazine Paris, Fashion One TV i mnogi drugi. Ulaznice će se uskoro naći u pretprodaji na prodajnim mestima Gigs Tixa ili putem sajta www.gigstix.com.

Share