Seks i grad u jednoj ženi

21. vek nameće da živimo lažno savršenstvo. Duhovne i moralne vrednosti su izgubljene, medijska manipulacija nam otežava život, pa se često izgubimo tražeći sebe. Sebe tražim svesno još od puberteta kada sam ljuta, isprovocirana i drčna sasula u facu nekom liku „Znaš ti ko sam ja?“ Ta rečenica je u Srbiji vrlo česta i popularna. Ja sam iz nje izvukla poentu i shvatila da moram da saznam ko sam, da bih mogla tako da se bahatim naokolo. I onda je putovanje počelo. Putovanje koje traje ceo život.

Seks-i-grad-u-jednoj-zeni

Iako vas je možda inspirisao moj prošli tekst, otkriću vam tajnu. Nisam rodjena kao motivacioni govornik, nisam imala savršen život i nisam potpuno zadovoljna situacijom u kojoj živim. Moji snovi su mnogo veći od nesredjene, nestabilne zemlje, od loših i mračnih ljudi, od kriminala, od zla koje je svuda oko nas. Ali, kad promeniš sebe, svet se menja, to je ta pozitivna perspektiva.

U traženju sebe nikada nećete pronaći jasnu definiciju ko ste, pronaćićete samo neke naznake koje će vam pomoći da se saberete i krenete da živite, radite i budete ono što želite.

U sebi sam našla Seks i grad, naznake glavnih junakinja kultne serije. Četiri žene žive u meni i svaka ima svoju funkciju. Nije to podeljena ličnost, to je sklop moje ličnosti.

Seks-i-grad-u-jednoj-zeni2

Volim da pišem. Moj mali san o pisanju zasnovan je na tome da moja ljubav prema rečima bude i moj posao. Ustanem ujutru, skuvam kafu u svojoj omiljenoj šolji, zapalim cigaretu i pišem. Uvek imam inspiraciju i znam da će se moj san ispuniti. Jer, ako ja ne verujem u to, ko će? Pored pisanja, Keri je manijak za cipele i odeću. Ne krijem te sličnosti. Kad kupim sebi dobre cipele, osećam da mogu osvojiti svet. U lepim cipelama je lakše osvojiti svet, svakako.

Tabu tema u našoj zemlji zvana seks je i dalje nešto o čemu se ne priča puno, ali su mediji puni jeftine pornografije koja nam se plasira kroz estradu i politiku. Volim da globalizujem da svaka žena voli seks. Dobar seks. Samanta širi tu teoriju da je seks sloboda i da si ti kao žena najmoćnije biće u svemiru. Ako se posle seksa ne osećaš tako, seks nije bio dobar.

Miranda je neko ko ti poručuje da moraš napraviti novac da bi kupila cipele, da bi platila račun i da ti dečko ne bi plaćao frizera. I ja ti to poručujem. Svojevoljno radim od šesnaeste godine i zaradjujem svoj džeparac. Kada ne radim i kada nemam svoj novac, osećam se malo i bespomoćno. Tvoja karijera je bitna, to te ostvaruje kao ženu.

Za kraj, tu je Šarlot, ta divna žena koja uređuje i brine o svom domu, o svojoj porodici i deci.

Maštam i sama da imam kuću na plaži, gde će me svako jutro buditi sunce. Dok pijem svoju prvu kafu, pisaću i moje reči će obilaziti svet. Radiću ono što volim, dok se ne probudi jedna devojčica i čovek s kojim sam odlučila da živim svoje snove.

A ko si ti?

Share