„SCENA vol 1“ u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“

SCENA vol 1“ prva je u nizu grupnih izložbi koje će kolektiv „Street Smart“ organizovati u prostorijama Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ u periodu od decembra 2015. do aprila 2016. godine, a sa ciljem da promoviše uličnu umetnost i ojača veze unutar zajednice ljubitelja ovog umetničkog izraza. Otvaranje izložbe zakazano je za utorak 22. decembar u 19 časova u multimedijalnoj sali UK „Vuk“.

SCENA-vol-1-u-Ustanovi-kulture-Vuk-Stefanovic-Karadzic

U okviru izložbe svoje radove će izložiti deset uličnih umetnika aktivnih kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni ulične umetnosti – Artez, Brada, Hope, Junk, Linnch, Monsta, Nikola Mihajlović, Piros, Resto i Wuper.

SCENA-vol-1-u-Ustanovi-kulture-Vuk-Stefanovic-Karadzic2

Svaki od njih ima jedinstven i bez greške prepoznatljiv stil, omiljenu tehniku i svoj način pristupanja uličnoj umetnosti. Tako ćete Arteza prepoznati po nežnim i snenim ženskim portretima, Junk-a po karakterima koji kao da su izašli iz još nesnimljenog animiranog filma, Pirosa po finoj, elegantnoj i razigranoj liniji, Resta po bajkama čiji je glavni lik jedan Džeki, Nikolu po čistim površinama u boji i geometrijskim elementima.

SCENA-vol-1-u-Ustanovi-kulture-Vuk-Stefanovic-Karadzic3

Pored njih, priliku da izloži svoj rad dobiće i 10 mladih uličnih umetnika. Za učešće na konkursu potrebno je da na mejl streetsmartbelgrade@gmail.com dostave: skicu ili fotografiju rada (u jpg formatu), dimenzije, naziv i kratak opis rada koji bi želeli da izlože, tri fotografije (u jpg formatu) izvedenih intervencija u javnom prostoru (grafiti, murali, nalepnice, posteri, šabloni, instalacije.. itd), lične podatke (ime i prezime ili umetnički pseudonim, kontakt telefon, datum rođenja). Prijave se mogu poslati do nedelje 20. decembra 2015. u 23:59 časova. Nakon otvaranja izložbe, od 22 časa, druženje će se nastaviti u Tačka Baru gde će muziku puštati jedan od najpoznatijih momaka sa beogradskog asfalta – CASH!

Share