Retrospektakl i jubilej Marka Nastića

Retrospektakl 2023

Kad: Subota 22.april 2023

Gde: Hangar 1 Luka Beograd 

Pet godina nakon prvog izdanja Retrospektakla obeleževa se dvadesetpeta godišnjica karijere Marka Nastića i pet godina od događaja koji je u svoj fokus postavio domaće disk džokeje kao zvezde jednog spektakla. Retrospektakl je događaj koji je spojio sve generacije ljubitelja elektronske muzike i ostavio neizbrisiv trag u domaćem klabingu.

Ovog puta umesto na dvadeset, noć će se deliti na dvadeset pet godina. U svakoj godini puštaće se po četiri najveća hita koji su obeležili tu godinu.

Povezuje se prošlost i budućnost. Mladost i zrelost. Decenije, godine, dane i minute. 

Spektakularno muzičko putovanje na kojem se premotava dvadeset pet godina i sto najvećih hitova koji su obeležili faze u razvoju elektronske muzike. Za 8000 fanova elektronske muzike 22.aprila u Hangaru 1 Luka Beograd, nastupiće 50 DJ zvezda domaćeg klabinga u osam sati neprekidne muzike, uz 100 najvećih hitova.

Da podsetimo, u svojevrsnom muzičkom putovanju u maju 2018. godine, umesto planiranih 20, Marku Nastiću se na bini pridružilo čak 34 disk džokeja koji su rame uz rame sa njim puštali najveće klupske hitove više od osam sati u kontinuitetu. Retrospektakl je zaista bio spektakularna retrospektiva svega najboljeg što poznajemo od elektronske muzike.

Odavno se na jednom događaju nisu okupile sve generacije klabera na jednom mestu, a nikada ranije se nije desilo da starija publika (35+) na tako velikom događaju dominira u poseti. Ovo jasno pokazuje da su koncept i energija koja se stvorila oko obeležavanja godišnjice moje karijere bili motiv da starije generacije ljubitelja elektronske muzike izađu to veče i sretnu se sa starim prijateljima i vide sve one sa kojima su odrastali uz elektronsku muziku i naravno, i skoro sve izvođače koji su učestvovali u stvaranju domaće scene na jednom mestu. Verujem da će ove godine biti još uzbudljivije“ – izjavio je Marko Nastić.

Ovaj događaj je poseban po tome što se neće biti fokusiran na aktuelne trendove u elektronskoj muzici, niti će se baviti stranim izvođačima i zvezdama sa ove globalne scene, već će u fokusu ovog tematskog događaja ostati domaći izvođači i njihov domaćin Marko Nastić, sa programom baziranim na retrospektivi najvećih klupskih hitova.

Baziran na ovakvim principima, rođen je novi brand-name muzički događaj koji će pored spektakularne zabave za svoju publiku, u fokusu svoje misije imati očuvanje domaće scene i unapređenje standarda u produkciji događaja.

Kontigent ulaznica po promotivnoj ceni u prodaji od 23. januara u Tickets sistemu

Foto Marko Obradović Edge

Share