Regeneracija Dunava Eco-Music Fest

Eko festival „Regeneracija Dunava“ se ove godine održava 19. i 20. juna, na prostoru Eko centra u Bačkom Monoštoru. Organizatori najavljuju šarolik i bogat program.

Regeneracija-Dunava-Eco-Music-Fest-1

Tokom dva dana trajanja festivala na prostoru Eko-centra biće organizovani edukativni, ekološki, umetnički i muzički sadržaji. Preko dana, posetioci će moći da uživaju u izložbi slika, projekcijama filmova, ekološkim temama i prisustvuju i učestvuju u izradi skulptura od slame – prirodnog materijala koji ima veliki ekološki značaj. Festival će skrenuti pažnju i na značaj slame kao energenta, pored njegove primene u umetničke svrhe. Sve to će se dešavati uz lagane note koje će stizati sa male bine Eko-centra od strane mnogih domaćih i regionalnih reggae selektora i DJ-eva kao što su ZenicafariaKing Calypso Selectah, Bratafari, Lewangz, Mefa i drugi.

Sa prvim mrakom na drvenu binu Eko-centra stupaju bendovi, kojih će i ovog puta biti u velikom broju. Pre svega nastupiće lokalni sastav Zion Crew uz gosta iz Trinidada i Tobaga – Ras Victory-a, potom mladi slovenački sastav Raggalution, novosadski MadRed, grupa Fish Vibes iz Apatina, The One iz Sombora kao i Natty RiddimJahmessenjah Sound sistemi.

Zion Crew, Natty Riddim Sound, UG “Podunav”, UG “Sombor za sve” i URB “Rumunka” su se pobrinuli za ovogodišnji program.

Share