Promocija romana “Yahoo” Bojana Babića

Naš nagrađivani pisac Bojan Babić je nakon tri godine objavio novu knjigu. Iza neobičnog naslova „Yahoo“ krije se intertekstualna referenca na čuvenu satiru Džonatana Svifta „Guliverova putovanja“. Novinar koji više ni u čemu ne prepoznaje priču želi da poseti rečno ostrvo gde se konji kreću slobodno, ali pre toga mora da pođe u Srebrenicu, na godišnjicu zločina, zajedno s mladom novinarkom. „Yahoo“ je gorka priča o nedostatku suočavanja sa sobom, svojom porodicom i svojim društvom, i o ličnoj i kolektivnoj depresiji u koju taj nedostatak suočavanja vodi. Urednici Srdić i Arsenić, koji ovo delo porede sa Uelbekovim, tvrde da „nema mnogo turobnijih romana u savremenoj srpskoj književnosti”, kao i da nam Babić „pokazuje ko smo i šta smo, ali na estetski savršen način.”

Bojan Babić je dobitnik stipendije iz „Fonda Borislav Pekić“. Njegova dela ulazila su u uži izbor za NIN-ovu i druge značajne nagrade, a njegov roman „Devojčice, budite dobre“ na engleskom jeziku je objavila izdavačka kuća “Glagoslav publications“ iz Londona.

Beogradska promocija romana „Yahoo“ biće održana u KROKODIL-ovom Centru za savremenu književnost u subotu, 24. novembra, s početkom u 19h. Pored autora, govoriće Srđan Srdić i Vladimir Arsenić.

Share