Predstavljanje Gradstora i projekta Exploring Inspirations na festivalu FashionClash u Maastrichtu

Kulturni centar Grad učestvuje na ovogodišnjem izdanju internacionalnog festivala FashionClash u Maastrichtu, Holandija od 30. juna do 3. jula. Festival predstavlja internacionalnu i multidisciplinarnu platformu za povezivanje dizajnera i umetnika, održava se već osmi put, a ove godine tema je nasleđe.

Predstavljanje-Gradstora-i-projekta-Exploring-Inspirations-na-festivalu-FashionClash-u-Maastrichtu4

Jedan od osnivača festivala Branko Popović, dizajner, učestvovao je na projektu KC Grada realizovanom prošle godine pod nazivom Exploring Inspirations. Održao je predavanje o dizajn sceni u Holandiji, te predstavio festival i njegove ciljeve.

Predstavljanje-Gradstora-i-projekta-Exploring-Inspirations-na-festivalu-FashionClash-u-Maastrichtu

Projekat je završen finalnom izložbom u Velikoj galeriji KC Grada kada smo predstavili prototipove odeće, obuće i nakita izrađenih prema shemama koje nudi balkansko zanatsko nasleđe uz učešće zanatlija i dizajnera iz Srbije i Holandije. Posle Beograda ova izložba biće predstavljena i na FashionClash-u, jer je tim KC Grada pozvan da prikaže interpretaciju nasleđa kroz prizmu savremenog dizajna.

Predstavljanje-Gradstora-i-projekta-Exploring-Inspirations-na-festivalu-FashionClash-u-Maastrichtu2

Pored ove izložbe, na festivalu će se predstaviti i Gradstor Design Hub, asortimanom nakita, odeće i aksesoara lokalnih dizajnera i to u prodajnom delu festivala, FashionClash Market-u, pa će publika moći ne samo da upozna neke od dizajnera koji izlažu svoje kolekcije u Gradstoru već i da kupi njihove komade na licu mesta.

Predstavljanje-Gradstora-i-projekta-Exploring-Inspirations-na-festivalu-FashionClash-u-Maastrichtu3

Tim KC Grada na čelu sa Ljudmilom Stratimirović putuje u Holandiju da, pre svega predstavi lokalnu kreativnu scenu, koji predstavlja u Beogradu već dugi niz godina.

Share