PRAZNIČNI SPECIJAL: WENT I WOODEN AMBULANCE UŽIVO

Beogradski sastav Went i subotički Wooden Ambulance nastupiće u četvrtak, 12. januara od 21 čas u klubu „Elektropionir“ u Beogradu i prirediti sad već tradicionalni „Praznični specijal“ za ljubitelje folk rok i amerikana zvuka.

praznicni-specijal-went-i-w

Went je u godini za nama objavio prvo dugosvirajuće izdanje „The Great Escape“, a publici će predstaviti pesme sa ovog, kao i prethodnih EP izdanja. Album „The Great Escape“ biće dostupan u ekskluzivnom tiražu za fanove kompaktnih nosača zvuka, a bend priprema i merchandise za sve posetioce koncerta.

Osmočlani bend Wooden Ambulance će po prvi put izvesti neke od pesama koje priprema za novi album, odabrane singlove sa dva izdanja iz 2015, „Northern Sadness“ sa Robertom Tilly-jem i „North From Your Heart: Wooden Ambulance Remixed“, kao i svoja prva tri albuma.

praznicni-specijal-went-i-2

Went je nastao 2005. godine i u svojoj muzici polazi od tradicije američkog folka, mešajući uticaje alternativnih žanrova sa estetikom akustičnog zvuka. Do sada su izdali album i tri EP-a za nezavisnu kuću Floorcollapsing i odsvirali veliki broj koncerata širom Srbije i regiona (Slovenija, Mađarska, Hrvatska). Bend čine: Dušan Filimonović (vokal, gitara), Sara Tomić (bas), Goran Štrbo (gitara, perkusije) i Stefan Pejatović (bubanj).

praznicni-specijal-went-i-3

Wooden Ambulance je odsvirao više od sto koncerata u regionu, a osim „standardnih“ nastupa imao je i biciklističke turneje po susedstvu, kao i turneju u Holandiji, te učestvovao na festivalima Waves Vienna, Exit, Festival uličnih svirača, Americana Night, Toochepin…. Svi koji su ovaj bend videli više puta, znaju da koncerti Wooden Ambulance-a nikada nisu isti. U bendu su: Aleksa Otašević, Anamarija Tumbas, Balša Pešikan, Boris Čegar, Davor Bašić Palković, Goran Grubišić, Srđan Terzin i Tibor Takács.

Više informacija o Went & Wooden Ambulance:
https://www.facebook.com/band.went,
http://abandknownaswent.bandcamp.com/.
https://www.facebook.com/wooden.ambulance/
https://woodenambulance.bandcamp.com/

Cena ulaznice je 400 dinara.

Share