Praznici za sve

Proteklih nekoliko nedelja stiglo nam je mnogo vaših mejlova i poruka s pitanjem da li i ove godine organizujemo akciju PRAZNICI ZA SVE, a najviše ste se interesovali za veliku razmenu poklona između čitalaca, što nam je učvrstilo odluku da s lepim tradicijama treba nastaviti!

Pre svega želimo da se još jednom zahvalimo svima koji su nam poklonili poverenje protekle dve godine i ovom prilikom vas pozivamo da se i ove godine družite i igrate sa nama, pomognete u širenju i razmeni pozitivne energije, ljubavi, osmeha i radosti.

Kome je namenjena razmena poklona?

Svi vole poklone, a onaj momenat kada vam poštar uruči paket pa vi nervozno razmotavate karton, cepate lepljivu traku i otvarate vaše iznenađenje (čak i onda kada znate šta ste poručili) je zaista poseban osećaj. Zato smo odlučili da i ove zime organizujemo veliku prazničnu razmenu. Poštari će imati pune ruke posla, a nama je cilj da izazovemo mnogo osmeha i radosnih uzvika oduševljenja. Koliko god da je dobiti poklon lepo i uzbudljivo, ništa manje zanimljiva nije ni priprema poklona za nekog drugog posebno ako znate da ćete svojim postupkom nekome ulepšati dan.

Šta može biti deo poklona iznenađenja?

Izvadite lepe papire, konfete, ukrasne trake i flomastere. Odvojte nekoliko sati za uradi sam projekte i pravljenje ukasa za jelku ili nekih zanimljivih dekoracija. Podelite svoju pesmu, priču, stranicu iz herbarijuma, razglednicu ili fotografiju i pustite da vaša umetnost i kreativnost nekome izmame osmeh. Umete da štrikate, vezete ili heklate? Pravite origami figure ili slikate? Napravite neku sitnicu koju ćete dodati u paketić. U paketu možete poslati sve ono što smatrate da će obradovati vašeg primaoca i što mislite da bi vas obradovalo. Naglasak je na trudu, emotivnoj vrednosti i ručnom radu a ne nužno i finansijskoj vrednosti paketa. Naš predlog je da sadržaj paketa ne prelazi materijalnu vrednost od 500 dinara ali ta odluka je na vama. Unutra možete spakovati ukrasne papiriće, blokčiće, trakice, crteže, pesme, priče, fotografije, handmade praznične ukrase, sitnice, drangulije, kesice lepih čajeva i sitnice koje će se tematski uklopiti u vaš poklon. Imajte na umu i pol vašeg primaoca pa svoj paket prilagodite tome. Naravno, ne zaboravite da napišete novogodišnju čestitku i neku lepu porukicu. Širimo radost i lepo raspoloženje, lepe misli u vremenu kada nas sa svih strana bombarduju lošim vestima.

Pakete koje budete slali i dobijali možete deliti putem društvenih mreža sa oznakom #praznicizasve. Napominjemo da mi ne možemo da znamo šta će vam drugi učesnik poslati mi smo tu da apelujemo da svako pošalje stvari koje bi i sam volelo da dobije. Prilikom prijavljivanja za razmenu pošaljite nam vaše osnovne podatke, ime i prezime, ulicu, broj a mi ćemo se postarati da prosledimo vaše podatke i adresu sledećem učesniku koji se takođe prijavio za akciju. Mejl za prijavu je plezirpraznicizasve@gmail.comČekamo vaše prijave!

Share