Pogledajte predstavu Nema nade

U utorak, 24. aprila u 20 sati u Bitef teatru, biće izvedena predstava „Nema nade”, koautora Igora Koruge i Maje Pelević, u koprodukciji Stanice – Servisa za savremeni ples i Bitef Teatra.

Nakon nekoliko zajedničkih uspešnih pozorišnih saradnji, koreograf Igor Koruga i dramaturškinja Maja Pelević po prvi put kao koautori sarađuju na predstavi „Nema nade”. Nastavljajući da se bave perspektivama savremene političnosti koje su istraživali i u prethodnim samostalnim projektima, autore u ovoj predstavi interesuje da ispitaju lične i medijske narative koji oblikuju naše ophođenje sa svetom u kojem su iscrpljene sve mogućnosti borbe i promene. Umesto fabrikovanja lažnih mogućnosti izbora i simuliranja utopijskih perspektiva, Koruga i Pelević postavljaju pitanje kako afirmativno prihvatiti stanje beznadežnosti u kome su ukinute sve prilike za kolektivnu emancipaciju. Kako se obračunati sa kontinuiranom ironizacijom istorijskih revolucija i neprestanim uništavanjem pokušaja onih savremenih? Šta ako je beznadežnost jedina konstanta savremenog sistema? Postoji li, između očajavanja i odustajanja, treći put za suočavanje s njom? I šta kada se ona napokon iscrpi?

Autori i izvođači: Igor Koruga i Maja Pelević

Dramaturgija: Ana Dubljević i Jasna Jasna Žmak
Zvuk: Darja Janošević
Muzika: Rihard Vagner
Realizacija scenografije: Ljubomir Radivojević
Produkcija: Ksenija Đurović, Ana Vuković i Ana Fotev
Tehnička realizacija: Ljubomir Radivojević, Dragan Đurković i Miroljub Vladić
Koprodukcija: Stanica Servis za savremeni ples i Bitef teatar uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

Share