Podcasti o hrani koje slušamo dok kuvamo

Dok razmišljamo o tome šta ćemo kuvati danas i pažljivo razmatramo šta je potrebno nabaviti od namirnica, nije loše istražiti opcije za slušanje kulinarskih emisija tokom pripreme hrane. Neretko se u tom procesu odlučimo za neku Jutjub plejlistu ili radio stanicu, ali savetujem da date šansu nekom zanimljivom, inspirativnom i informativnom food podkastu kojim možete dodatno začiniti ovaj lep ritual. Ovom prilikom sam izdvojila nekoliko takvih podkasta za vas.

Milk Street Radio

Podkast Christopher Kimball-a nam donosi priče o kulturi ishrane iz celog sveta iz nekih neočekivanih uglova. Slušajući njegov podkast saznaćete između ostalog i koje su najbolje ulične grickalice u Indiji, kako izgleda biti kuvar za životinje u zoološkom vrtu ili kako se pravi biljni sladoled. Kimball osim što nas vodi na neobična kulinarska putovanja, u svojoj emisiji razmenjuje kulinarske ratne priče sa brojnim svetskim top šefovima.

The Splendid Table

Bivši kolumnista New York Times-a Francis Lam, domaćin je podkasta u kojem će uživati svi oni koji su opsednuti hranom. Njegova energija i radoznalost odvešće vas u špajzove raznih kuhinja i pružiti mogućnost da saznate kakva hrana se sprema u različitim kućama širom planete.

Home cooking

Samin Nosrat i Hrishikesh Hirway čine dvojac koji vodi podkast inspirisan jednom od najpopularnijih tema u svetu tokom prošle godine – kuvanju tokom karantina. Neretko im se pridružuju zanimljivi gosti poput Yo-Yo Ma i Antonia Porowskog, tako da slušanje ovog podkasta dok i sami nešto krčkate može vaše iskustvo u kuhinji samo dodatno oplemeniti.

A Hungry Society

Zbivanja tokom prošle godine takođe su podstakla razgovore o rasnom i kulturnom razumevanju i prihvatanju, koji bi morali da se nastave u godinama koje dolaze. Kulinarstvo je jedna od spona koje nam mogu pomoći u boljem razumevanju drugačijih kultura i običaja. Voditeljka ovog podkasta Korsha Wilson, u svojoj emisiji radi upravo to dok razgovara sa kuvarima i ljudima iz pomenute branše kako bi istakla da je hrana način da se bolje upoznaju i vrednuju raznolikost različitih zajednica i kultura.

Popkujna

Nažalost, retki su podkasti o hrani kod nas, ali evo jednog simpatičnog za koji verujemo da će vam se dopasti. Popkujna priprema muzički meni za sladokusce koji možete slušati uživajući u gastronomskim trivijama uz povremene razgovore u kuhinji.

Share