POČINJE OSMI BALKAN ART FASHION EVENT

40 mladih umetnika i dizajnera iz šest zemalja regiona predstaviće svoje radove na osmom po redu BAFE-u (Belgrade Art Fashion event) koji će se održati od 7 do 9 juna u beogradskom Studentskom kulturnom centru pod sloganom “Building connections”.

POCINJE-OSMI-BALKAN-ART-FASHION-EVENT

Program se sastoji iz 3 dana modnih događaja kako bi se omogućila promocija mladih umetnika iz Srbije i regiona, a neki od dizajnera će imati svoje prve samostalne revije.

Osmi po redu BAFE 7. juna će u 20h otvoriti Hrvatcki dvojac iz Zagreba, Me and the Machine kolekcijom NEOnation. Prvog dana beogradskoj publici predstaviće se još 14 mladih dizajnera. Drugi dan BAFE –a otvara revija „Moulin Rouge” dizajnera Dominik Gilberta, a zatvara body art performans Tatjane Vučinić i Maje Marić koji nastupaju pod brendom Hromo dinamika. Poslednjeg dana, 9. juna svoje kreacije i radove pokazaće još 11 mladih dizajnera iz Srbije, Makedonije i Slovenije. VIII BAFE zatvaraju Stefan Koković svojom prvom revijom koji je od ranije poznat Bafe publici kada se predstavio kao fotograf kao i Marina Micanović koja dolazi sa Njujorškog fashion week-a.

Balkan Art Fashion Event je alternativna modna manifestacija, koja se održava četvrtu godinu zaredom, dva puta godišnje u proleće i jesen. Nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici.

Posebna pažnja posvećuje se pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Share