Počinje IX BALKAN ART FASHION EVENT – BAFE

IX po redu BAFE – BALKAN ART FASHION EVENT pod sloganom ZIP IT trajaće najduže do sada. Počinje 24. 11 a završava se 3. 12 i obuhvata ne samo revije već i prvi put čitav niz propratnih manifestija. Na BAFE-u ove godine tokom tri dana revija učestvuje više od 40 dizajnera iz regiona Balkana Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Italije.

pocinje-ix-balkan-art-fashion-event-bafe

Ovogodišnji BAFE započinje velikom žurkom “You spin me around“ u White Lounge Ben Akiba bara u Beogradu. Potom narednog dana 25. 11 u Studentskom kulturnom centru u 19:30 svečano otvaranje IX po redu BAFE-a. Poslednji dan revija 27. 11 zatvara svojom kolekcijom “Minimalism“ čuveni Jean Angie Kaser iz Bosne. Međutim to nije kraj. 29.11 ponovo u Ben Akiba baru očekuje vas specijalna revija Matoaka 21st i Dead Prince Fashion Showchase. Zatim, prvog dana decembra Ivana i Suzana Mišić – proslaviće 10 godina umetničkog rada svojom revijom „Fenix” u Kulturnom centru Grad. Narednog dana, 2. 12 je dodela nagrada IX BAFE-a u Zepter Art Hotelu. Za kraj 3. 12 očekuje vas žurka – DOT party u Francuskoj broj 6.

Balkan Art Fashion Event je modna manifestacija koja se održava petu godinu zaredom i nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju u razvoju onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Share