Plezir preporučuje: nove TV serije

Znamo da je teško ispratiti šta vredi pogledati u bogatoj ponudi TV ostvarenja, zato iz nedelje u nedelju biramo najbolje od najboljeg i predstavljamo vam u već poznatoj formi.

Years and Years

Years and Years je odlična drama sa apokaliptičnim prizvukom kada se govori o budućnosti planete Zemlje. Prema kreatorima ove mini serije vremena koja nam dolaze nimalo nisu prijateljski raspoložena prema čovečanstvu. Ovo ostvarenje slikovito opisuje kako i inteligentne osobe mogu, zbog ozbiljnih problema i krize koja pogađa društvo, biti zavedene i prevedene na tamnu stranu. Glavne uloge tumače Rori Kinir (poznat iz serije Penny Dreadful) zatim T’Nia Miler kao i Ema Tompson, koja neodoljivo podseća na Mari Lepen.

The Virtues

Engleska drama The Virtues bavi se životom odraslog muškarca koji, nakon gubitka sina „ubija” vreme do početka apokalipse koja nas neizbežno očekuje (ako pogledamo prethodni predlog). Ne, gubitak deteta ne odnosi se na smrt već na odlazak u daleku Australiju sa majkom, ex-ženom glavnog protagoniste koji potom pada u depresiju i odlazi u rodnu Irsku kako bi se suočio sa avetima prošlosti. Glavnu ulogu tumači Stiven Grejam, koga verovatno znate iz filma Snatch ili This is England što predstavlja dodatni razlog da pogledate ovu mini seriju uz koju se garant nećete dosađivati.

Good Omens

Ostajemo na klizavom terenu, apokalipsa koja se bliži provlači se i kroz ovo ostvarenje. Serija zasnovana na noveli Nil Gejmena (sada je napisao scenario za svih 6. epizoda) i Teri Pračeta priča nam o saradnji anđela i đavola koje tumače Majkl Šin i David Tenant, u zajedničkoj akciji da spasu planetu. Bez želje da preterano zalazimo u radnju reći ćemo vam da je ova priča aktuelnija i životnija nego što vam se na prvi pogled može učiniti. Počnimo samo od visokoprerađene hrane koju svakodnevno kupujemo u marketima verujući da u njoj zaista ima nešto „hranljivo”. Good Omens je zato obavezno štivo za razmišljanje.

Share