Plezir preporučuje: 3 TV serije

Znamo koliko vam se dopadaju preporuke ovakve vrste, zbog toga bez mnogo odlaganja prelazimo na priču o serijama koje su okupirale našu pažnju poslednjih nedelja.

Who Is America?

Da li u ovim grotesknim vremenima pokušavate da napravite distinkciju između pravog, objektivnog izveštavanja i tzv. Fake news-a, da li pokušavate da pronađete smisao u svemu onome što se dešava oko vas ma gde se geografski nalazili? Ukoliko se mučite i imate problema da razumete koncept kontrole u kojoj samo vi bivate izmanipulisani, Saša Baron Koen će vas u svom igrokazu Who Is America? za trenutak smestiti u poziciju posmatrača koji će imati priliku da uživa u simulaciji stvarnosti koju pruža pomenuti komičar.

Spremite se za udar realnosti, spremite se za atak na vašu sigurnu luku u kojoj su vas zaobišle mizoginija, šovinizam, rasizam, a pokazaće vam i sve slabe tačke društva koje pretenduje da bude uzor drugima i postavlja pitanje da li je bas neophodno širiti tzv. „American way of lfe“ u trenucima kada se čak i tamo nivo demokratskog dijaloga srozao na najmanju moguću razinu.

Tabula Rasa

Zamislite da vam je na dnevnoj bazi potreban podsetnik o tome ko ste, sa kim živite i gde odlažete vaše stvari. Zamislite situaciju u kojoj vam neko ili nešto resetuje memoriju i vi kao dete od početka morate da „učite da hodate”, a pritom uopšte niste sigurni da se ta realnost koja se odvija paralelno sa vašim svetom zaista događa… Ovo je skroman pokušaj da se ukratko predstavi siže naše druge preporuke za seriju pod nazivom Tabula Rasa iz 2017. godine koja je rađena u belgijsko-holandskoj produkciji. Glavna uloga je poverena Veerle Baetens koju ste možda gledali u The Broken Circle Breakdown, fantastičnom ostvarenju koje je bilo uvršteno među kandidate za filmsku nagradu Oskar za najbolji film van engleskog govornog područja 2014. godine.

Sharp Objects

Šta se dešava kada se davno potisnuti duhovi iz prošlosti opet pojave i zaprete da razore ionako načetu i krhku psihu jedne osobe? Kako odbiti zadatak koji vas može trgnuti iz učmalosti i dovesti do pokretanja životne energije ali koji ujedno otkriva „kosture iz ormana“ i podseća na užasnu prošlost, samo su neka od pitanja kojim se bavi fantastična mini-serija Sharp Objects sa Amy Adams u glavnoj ulozi. Pomenuta serija prestavlja adaptaciju istoimenog romana Gillian Flynn, veoma uspešne i komercijalne američke spisateljice. Do sada su na HBO kanalu emitovane tri epizode i ako nam dozvolite predviđamo da će to biti jedna od boljih serija koju smo imali prilike u skorije vreme da gledamo.

Share