Plezir najavljuje: 5 serija čije emitovanje očekujemo

Drugi svetski rat je završen pre tridesetak godina, ali računi još nisu raščišćeni, još je mnogo zlotvora ostalo nekažnjeno. Radnja serije Hunters smeštena je u 1977. godinu u grad Njujork, gde grupa lovaca na naciste sasvim slučajno otkriva na desetine nemačkih oficira koji su po završetku rata prebegli „pacovskim kanalima“ u Sjedinjene države i pripremaju plan za osnivanje novog, Četvrtog rajha, u srcu „slobodnog sveta“.

Može vam se učiniti da radnja ove serije ima sličnosti sa odličnim ostvarenjem The Man in the High Castle, međutim pristup temi je potpuno drugačiji.The Man in the High Castle je serija u kojoj dominira fikcija, ishod Drugog svetskog rata je drugačiji, jer čovečanstvo nastavlja da trpi nemačku i japansku čizmu. Premijera serije Hunters zakazana je za 21. februar, a glavne uloge tumače Al Pacino, Logan Lerman (Fury), Lena Olin i drugi.

Da li je bolje da jedan počinilac krivičnog dela bude oslobođen ili da jedan nevin čovek bude osuđen za nešto što nije uradio? Zanimljivo pitanje smo postavili, sve u cilju predstavljanja još jedne serije koja će tek doživeti premijeru na malim ekranima TV prijemnika. U produkciji ABC kanala dolazi nam jedno obećavajuće ostvarenje pod naslovom For Life.

Zasnovana na istinitoj priči i borbi nevino osuđenog Isaac Wright Jr.-a koji je u zatvoru, zbog nečega što nije počinio, stekao advokatsku licencu i za vreme boravka neprekidnom borbom oslobodio čak 20 pogrešno osuđenih zatvorenika pre nego što je i sebi izvojevao slobodu. Glavne uloge tumače Matt Dellapina, Felonious Munk i Truck Hudson (Boardwalk Empire). Premijera ovog ostvarenja očekuje se 11. februara ove godine.

Ko je nabrijan na SF-horore sa protkanom tananom niti drame, ovo je serija za njega! Zasnovana na istoimenom stripu, Locke & Key je serija u produkciji Netflix-a, koja prati porodicu koja nakon smrti oca, se seli u novi dom u kome otkrivaju magične ključeve od prostorija koje čuvaju brojne tajne.

Ključevi poseduju neverovatne moći, a kako tamna strana nikada ne spava, mračne kreature nastoje da ih se dočepaju i pomoću njih ostvare svoje podle ciljeve. Premijeru ovog serijala očekujemo 7. februara, a kako je Netflix platforma preko koje možete da je gledate, odlična je i za „bindžovanje“.

Imamo mi predloge i za one koji vole malo „tradicionalniji“ pristup zapletu i priči koja prati glavne protagoniste. Abigejl Tomas ili Tomi je uspešna detektivka koja je celu svoju karijeru provela u Velikoj jabuci gde je zaslužila epitet jedne od najboljih u svom departmanu. Kada joj se ukazala prilika da postane prva žena koja će biti zadužena za problematičnu policiju Los Anđelesa, nije mnogo razmišljala, prihvatila je tu poziciju uz sve izazove koje ona donosi.

Kako će se izboriti sa profesionalnim problemima i problemima u privatnom životu  pogledajte u novoj seriji Tommy u kojoj glavnu ulogu tumači Edie Falco koju znate iz serije The Sopranos. Pored nje tu su još i Olivia Lucy Phillip, Adelaide Clemens i mnogi drugi. Premijera ovog ostvarenja se očekuje 6. februara.

Poslednja serija koju ćemo vam preporučiti predstavlja, prema najavama pravo malo remek-delo. Interrogation je serija zasnovana na istinitoj priči, originalna kako prema samom konceptu tako i po načinu izvedbe. Radnja prati mladića koji je optužen za ubistvo prvog stepena, a žrtva tog zločina bila je njegova majka.

Svaka epizoda prati njegovo ispitivanje, uzimanje iskaza, i svaka je bazirana na policijskim dosijeima i podacima koji su sakupljani gotovo 20 godina. Koncipirana je tako da gledaoca učini aktivnim, da od njega napravi detektiva u „svoja 4 zida“. Još jedna trivija vezana za ovo ostvarenja, planirano je deset epizoda prve sezone, premijera je 6. februara, s tim što datum finalne epizode, barem prema sajtu Wikipedia, još nije objavljen.

Share