Pesma dana

Više puta smo spominjali Stivena Van Zanta (Little Steven) kao nekog ko ume da “iskopa” sjajan mladi ili, barem ako ne mladi onda malo poznat sastav, i “ubode” vrhunsku numeru od njih koja se u cugu sluša barem pet puta za redom.

Sigurno ga znate, on je onaj Silvio Dante, konsiljere Tonija Soprana i njegov čovek od poverenja. E danas se neće slušati ništa od od njegovih preporuka, već predlažemo da poslušate kompilaciju Do the Pop! na kojoj se nalaze pank rok bendovi iz Australije među kojima su i the Saints, naši omiljeni, zatim Radio Birdman (preporučujemo njihov jako podcenjen album Radios Appear kao mini remek delo), the Visitors, the Lime Spiders i mnogi drugi.

Ovog puta smo se opredelili za Radio Birdman i njihovu numeru Crying Sun sa albuma Living Eyes koji je bio njihov poslednji pred raspad benda. Na ovom ostvarenju imate snažan uticaj Studžisa i benda MC5, pa ko voli neka posluša, a i naslušaćete se dobre muzike jer smo vam otkrili sjajnu muzičku kompilaciju na kojoj nema greške.

Share