Pesma dana

Pre nego što pustite našu današnju pesmu, ustanite jer na programu je himna osamdesetih godina. Slušaćemo jedan od najkomercijalnijih singlova svih vremena, stvar pod nazivom „Eye of the Tiger“ grupe Survivor, koja je prodata u više od tri miliona primeraka (ako uzmemo u obzir samo vinil), a ima i preko 4 miliona digitalnih „download-ova“ što je čini, kao što smo rekli, jednom od najprodavanijih svih vremena. Nalazi se na trećem po redu albumu navedene grupe ali je mnogo poznatija kao „theme song“ za film Rocky III.

Zanimljiva je priča da producent, scenarista i reditelj Silvester Stalone nije imao na umu ovu pesmu kao prvi izbor za njegovo ostvarenje Rocky III, već je hteo i pitao da pozajmi „Another One Bites the Dust” od sastava Queen. Menadžer i članovi grupe su to odbili, a ostalo je istorija.

Današnja pesma je „kampovala” na prvom mestu američke top liste nedeljama (tačnije 6 uzastopnih) ali nije samo na američkom kontinentu ostvarila takav uspeh. Britanska publika nagradila je prvom pozicijom na UK Singles Chart na kojoj je takođe nekoliko nedelja bila na poziciji br. 1.

Share